ABD’de Kovid-19 vaka sayısında büyük artış

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki son duruma bakalım. Ülkede Vaka sayısı 1 milyon 400 bini, ölü sayısı da 83 bini geçti. Salgının da etkisiyle ABD bütçesi Nisan ayında 738 milyar dolar açık vererek bir rekora imza attı.

ABD’de Kovid-19 vaka sayısında büyük artış

ABD’de Kovid-19 vaka sayısı bir buçuk milyona doğru ilerliyor. Worldometers (vorldemidırs) verilerine göre virüsün bulaştığı kişi sayısı 1 milyon 400 bini geçti. Ölü sayısı da 83’ü bini aştı. Ölümlerin 3’te 1’i huzurevlerinde yaşandı. 27 binden fazla kişinin huzurevlerinde öldüğü belirtildi.

ABD bütçesi Nisan ayında virüsün de etkisiyle rekor açık verdi. ABD Maliye Bakanlığı, Nisan ayında 738 milyar dolarlık bütçe açığı verildiğini açıkladı. Nisan ayına gelindiğinde toplam bütçe açığı 1 trilyon 480 milyar doları buldu. Geçen yılın aynı döneminde bu açık 532 milyar dolardı.

Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi, salgının ekonomik etkilerini azaltmak için 3 trilyon dolarlık yeni bir tasarı açıkladı. Trump yönetimi ise ekonomik faaliyete dönüşün ilk aşamasının sonuçlarını görmek istiyor. Bu nedenle Beyaz Saray, yeni pakete mesafeli duruyor.

Tasarının Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato’dan geçme şansının olmadığı belirtiliyor. Bin 815 sayfa olan tasarıda salgınla ilgisi olmayan çok fazla unsurun olduğunu düşünen Cumhuriyetçiler, 3 trilyon dolar rakamını da yüksek buluyor.

ulusal.com.tr

abd