Kılıçdaroğlu: Herkesi göreve çağırıyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğine karşı verilen mücadeleyi "Milli Kurtuluş Savaşı'nın ikinci adımı" olarak nitelendirdi. Başkanlık sisteminin rejim değişikliğini hedeflediğini söyleyen Kılıçdaroğlu “Bu bir memleket sorunudur, ev ev, kapı kapı gezeceğiz” dedi

Kılıçdaroğlu: Herkesi göreve çağırıyorum

Başkanlığa karşı mücadelenin kurtuluş savaşı olduğunu söyledi, mücadele çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin eski milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve il başkanlarıyla referandum sürecini konuşmak için bir araya geldi.

Partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğine karşı verilen mücadelenin "Milli Kurtuluş Savaşı'nın ikinci adımı" olduğunu söyledi.

"O açıdan bu süreç, milli Kurtuluş Savaşı sürecimizin ikinci adımıdır. 80 milyon vatandaşımın tek tek sorumluluğu var. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz."

Değişiklik teklifiyle yasama, yürütme ve yargı yetkilerinin tek bir kişiye verildiğini belirten Kılıçdaroğlu, bunun bir rejim değişikliği olduğunu savundu.

"Tek adam rejimiyle siz parlamenter demokratik sistemi askıya aldığınız zaman rejimi değiştiriyorsunuz demektir. Yetkileri bir kişiye veriyorsunuz."

CHP lideri, teklifle mevcut Anayasa'nın Cumhurbaşkanına yüklediği tarafsızlık ilkesinin ortadan kaldırılacağına dikkat çekti.

"Bir siyasi partinin genel başkanı tarafsız olamaz. Bir milletvekili tarafsız olamaz; ama anayasada başkanın, cumhurbaşkanının parlamentoda yapacağı yeminde tarafsızlık ilkesi var. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?"

Dayatılan yeni sistemle Türkiye'yi bekleyen tehlikelere işaret eden Kılıçdaroğlu, mücadele çağrısı yaptı.

"Bunun AK Parti ile CHP ile MHP ile HDP ile Vatan Partisi ile Saadet Partisi ile ilgisi yok. Bu, bir Türkiye ve memleket sorunu. Ben bütün vatandaşlarımı göreve çağırıyorum. Birlikte mücadele edeceğiz. Eğer biz bu mücadeleyi yeterince yapamazsak kendi çocuklarımıza hesap veremeyiz. . Bu çalışma doğrudan doğruya ev ev, kapı kapı, kahve kahve dolaşarak yapılması lazım."

ulusalkanal.com.tr

chp kılıçdaroğlu referandum