Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız: Bayrağa karşı değiliz

Irak Parlamentosu’nda bulunan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) parlamenterlerinden oluşan bir heyet, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’ni ziyaret etti.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız: Bayrağa karşı değiliz

Rûdaw’a konuşan KYB’li parlamenter Newzad Resul, “Bugün Türkiye BüyükelçisiFatih Yıldız’ın isteği üzerine Irak Parlamentosu’ndaki KYB’li parlamenterler, Büyükelçilik binasında Büyükelçi ve Yardımcısı’nın da katıldığı bir toplantı düzenledik. Toplantıda Irak ve özellikle Kerkük’teki son gelişmeler, Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi hakkında karşılıklı düşüncelerimizi paylaştık” dedi.

Newzad Resul, “Türkiye Büyükelçisi, Türkiye’nin Kürdistan bayrağına karşı olmadığını ve saygı duyduğunu iletti. Ayrıca Türkiye’nin Kerkük’teki sorunun Irak anayasası kapsamında çözüme kavuşmasına yönelik destek olacaklarını söyledi ” diye konuştu.

KYB’li parlamenter, toplantıda Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız’ın Kerkük’teki Türkmen ve Arap temsilcileriyle toplandıklarını ve Kürdistan flamasının göndere çekilmesi kararının daha fazla büyütmemeleri, diyalog yoluyla çözüme kavuşturmak için çalışmalarını istediklerini dile getirdiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

türkiye büyükelçisi Fatih Yıldız