Yılbaşı hakkında merak edilenler: Yılbaşı tatili kaç gün? Yılbaşında kısıtlama kaç gün? Yılbaşında nereler açık olacak? Vatandaş yılbaşını nasıl kutlayacak?

Yeni yıl yaklaşırken yılbaşında uygulanacak olan kısıtlamalar merak edilmeye başlandı. Geçtiğimiz hafta yapılan Kabine Toplantısı'nda yılbaşında sokağa çıkma yasağı kararı alınmış ve karar duyurulmuştu. Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan karar bakanlık genelgesi ile de yayımlandı. Genelgeye göre kısıtlama 31 Aralık gecesi saat 21.00'de başlayacak ve 4 Ocak saat 05.00'e kadar geçerli olacak.

Yılbaşı hakkında merak edilenler: Yılbaşı tatili kaç gün? Yılbaşında kısıtlama kaç gün? Yılbaşında nereler açık olacak? Vatandaş yılbaşını nasıl kutlayacak?

Yılbaşında uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı kısıtlamasının süresi İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge ile belli oldu. Buna göre, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, 1 Ocak'ın resmi tatil olması da göz önünde bulundurularak 31 Aralık 2020 Perşembe saat 21.00'den başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi saat 05.00'te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair daha önce illere gönderilen genelge kapsamındaki usul ve esaslar 1, 2 ve 3 Ocak tarihlerinde de geçerli olacak.

Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları uygulanan sokağa kısıtlaması süresince balıkçı ve balık tezgahları iş yerleri de 10.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet sunabilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ''31 Aralık 2020 - 4 Ocak 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması sırasında, hafta sonlarında (cumartesi ve pazar günleri) uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair daha önce illere gönderdiğimiz genelge kapsamında belirlenen usul ve esasların, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi ve 3 Ocak Pazar günleri için de geçerli olacak. Hafta sonları balıkçı/balık tezgahları 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabilecek Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları uygulanan sokağa kısıtlaması süresince balıkçı/balık tezgahı şeklindeki işyerlerinin de cumartesi ve pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet sunabilecek.'' denildi.

Açıklamada yargısal görevlerin aksamaması için avukatlar ve ticari hayatın olumsuz etkilenmemesi amacıyla noterlerin yasaktan muaf oldukları da belirtildi. Yargısal görevlerin icrası gereği avukatların özel araçlarıyla şehirler arası seyahatlerine de izin verilecek.

Bakkal, market, kuruyemişçiler, kasap ve manavlar sokağa çıkma kısıtlamasında 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verebilecekler. Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve iş yerleri de açık olacak işletmeler arasında.

OTELLERDE YILBAŞI KUTLAMASI YASAK

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge ile birlikte otellerde ve konaklama tesislerinde yılbaşı kutlama etkinliklerine de kesinlikle izin verilmeyecek.

Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem yapılacak. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195’inci maddesi kapsamında adli işlemler başlatılacak.

yılbaşı 2021 yeni yıl yılbaşı tatili kaç gün