Coronavac aşısının koruma süresi açıklandı

Çinli Sinopharm firması tarafından üretilen CoronaVac aşısının koruma süresi açıklandı. Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı olarak görev yapan Wang Huaqing, aşının koruma süresinin 6 aydan uzun olduğunu belirtti.

Coronavac aşısının koruma süresi açıklandı

Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Wang Huaqing Pekin'de düzenlenen basın toplantısında konuştu. Çin'de 100 milyon doz koronavirüs aşısının kullanıldığını belirten Wang, Çin menşeli Kovid-19 aşılarının koruma süresinin de 6 aydan fazla olduğunu söyledi.

Sinopharm Başkan Yardımcısı Zhang Yuntao ise, firmanın halihazırda CoronaVac'tan daha güçlü bir Kovid-19 aşısı geliştirdiğini ve aşı konusunda yurt dışında klinik deneyler gerçekleştireceğini söyledi.

Öte yandan Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, ülke genelinde son 19 saat içinde 24 yeni Kovid-19 vakasının tespit edildiği ve vakaların tamamının yurt dışından geldiği bildirildi. 167 Kovid-19 hastasının tedavisi ise devam ediyor.

pandemi koronavirüs çin tedavi salgın kovid 19 Kovid 19 aşısı CoronaVac Sinopharm çin aşısı Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Çin aşı CoronaVac aşısı Çin Sinopharm Çin aşıları