Anlaşma sonrası Çipras'tan ilk açıklama

Euro Bölgesi liderleri 16 saat süren Yunanistan zirvesinde, Atina'ya üçüncü kurtarma paketi verme konusunda anlaşma sağladı. Toplantı sonrası konuşan Eurogroup Başkanı Jeroem Dissjelboem Yunanistan'ın Euro Bölgesinden çıkmayacağını belirtti. Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras da "Borcu yeniden yapılandırmayı başardık, büyümek için savaşmaya devam edeceğiz" dedi

Anlaşma sonrası Çipras'tan ilk açıklama

Euro Bölgesi liderleri Yunanistan’daki ekonomik krize yönelik yürüttüğü müzakerelerde anlaşma sağladı.

14 saat süren Brüksel zirvesinin ardından konuşan Eurogroup Başkanı Jeroem Dissjelboem “Yunanistan Euro Bölgesinden çıkmayacak” dedi.

Gazetecilerin “Yunanistan hükümeti bu anlaşmayı onaylar mı?” sorularına yanıt veren Eurogrub Başkanı “Syriza’nın zıttı bir anlaşma bu" ifadesini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras da borcu yeniden yapılandırmayı başardıklarını söyledi. Çipras “Büyümek için savaşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Söz konusu anlaşmaya yönelik Almanya Başnakanı Angela Merkel de bir açıklama yaptı. Merkel Alman Parlamentosu'nu olağanüstü toplantıya çağıracaklarını söyledi.

Anlaşmaya ilişkin detaylar ise belli olmaya başladı. Üçüncü kurtarma paketine göre; Yunanistan’ın borcunun azaltılması amacıyla 50 milyarlık bir fon oluşturulacak. Varlıklar özelleştirme yoluyla bu fona transfer edilecek. Böylelikle fonda biriken paralar bankaların sermayesini sağlayacak.

AB tarafından yapılan açıklamada üç yıl içinde Yunanistan'a 86 milyar euroluk bir finansman sağlanacağı belirtildi.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için Yunanistan Meclisi’nin onayı gerekiyor.

ulusalkanal.com.tr

yunanistan Euro bölgesi Belçika Başbakanı