Ege'de Umut Harekatı'na destek

Son 10 gün içerisinde Ege'de bin 48 mülteci Yunan Adalarına geçemeye çalışırken yakalandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ege Denizi'nde güvenliği en üst seviyeye çıkardı. Ege'de Umut Harekatı'nda 11 Mart'tan itibaren donanma da görev yapmaya başladı.

Ege'de Umut Harekatı'na destek

Mavi Vatan Ege'de, mülteci geçişlerinin önlemek için güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

11 Mart ve 21 Mart 2016 tarihleri arasında Ege kıyılarından Yunan adalarına geçemeye çalışan 1794 mülteci tespit edildi. 1048'i yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, son 1 yıldır Ege'de kesintisiz olarak Umut Hareketı'nda. Tam personel ve tam donanımla Ege'deki ölümler durdurulmaya çalışılıyor.

Ancak Ege Denizi'nin coğrafi özellikleri, Yunan adalara ulaşım mesafelerinin çok kısa olması, botların tespit edilmeleri ve engellenmeleri güçleştirdi. Devreye Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı girdi.

Modern karakol gemileri, deniz karakol uçakları, helikopterler ve keşif gözetleme sistemleri 11 Mart'tan itibaren Umut Harekatı'nda görev almaya başladı.

Bu 10 günlük süreç içerisinde sadece Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 1048 mülteciyi yakalanarak Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslim edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı denizde, Jandarma Genel Komutanlığı'da karada kesintisiz olarak görevini sürdürecek.

ulusalkanal.com.tr