TSK açıkladı: Hakkari'de 5 terörist öldürüldü

PKK, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Ahmet Kaya köprüsünü uzaktan kumandalı bomba düzeneği ile patlattı, Şırnak'ta Jandarma komutanlığına saldırdı. Öte yandan TSK, Hakkari'de PKK'lılara yönelik yapılan operasyonda 5 teröristin öldürüldüğünü, Van Emniyet Müdürlüğü ise gözaltına alınan 12 kişiden 7'sinin tutuklandığını bildirdi.

TSK açıkladı: Hakkari'de 5 terörist öldürüldü

TSK Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi Kamışlı Köyünde, yola el yapımı patlayıcı düzeneği yerleştirmekte olan,teröristlere yapılan operasyonda 5 PKK'lı ölü olarak ele geçirildi.

Van Emniyet Müdürlüğü 9-18 Ağustos tarihleri arasında PKKve KCK'ya yönelik yaptığı çalışmalarda 12 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 7'sinin tutuklandığını açıkladı.

PKK'lılar Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Ahmet Kaya köprüsünü uzaktan kumandalı bomba düzeneği ile patlattı. Patlamada 3 kişi yaralandu. Çevredeki ev ve iş yereler hasar gördü.

Şırnak'ta 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı önündeki kontrol noktasına, PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. PKK'lılar bölgeden kaçtı.

Kaçan PKK'lıların polis kontrol noktasının yakınlarına bomba yüklü araç bıraktığı tespit edildi. Bölgeye sinyal kesici Jammer'lar sevk edildi. Bomba yüklü araç imha edildi.

PKK'lılar Şırnak'ın Cudi Dağı kesiminde karayolu şantiyesini bastı. Bölücü terör örgütü üyeleri 30 araç ve iş makinesini ateşe verdi.

Ağrı Doğubayazıt'ta bir tanker, 3 TIR ve 4 otomobili durduran PKK'lılar Doğubayazıt-Iğdır karayolunu trafiğe kapattı. Yoldaki 2 TIR'ı yakan teröristler daha sonra likit gaz yüklü bir tankere bomba düzeneği yerleştirdi. PKK'lılar şoförü tehdit ederek bomba yüklü aracı Suveren Jandarma Karakolu'na sürmesini istedi. Ancak karakola 200 metre kala şoför teröristin dalgınlığından faydalanarak araçtan atladı.

Şoförün askerleri uyarmasıyla büyük bir faciayı önlemiş oldu.

ulusalkanal.com.tr

Türk Silahlı Kuvvetleri tsk Yüksekova