Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu: Dini cemaatleri, devlet mutlaka izlemeli

Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, dini cemaatlerin kontrol altına alınması gerektiğini söyledi. FETÖ'cü Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda konuşan Bardakoğlu, dini cemaatlerin FETÖ gibi benzer riskler taşıyabileceğini belirtti, “Merdiven altı dini bilgilere karşı mücadele verilmedi, bu bizim kusurumuzdur” dedi.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu: Dini cemaatleri, devlet mutlaka izlemeli

Dini cemaatlerin FETÖ gibi tehlike yaratabileceği uyarısı yaptı, devletin dini yapıları izlemeye alması gerektiğini savundu.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, FETÖ'cü Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda çarpıcı açıklamalar yaptı.

En gizemli dini cemaatleşmenin FETÖ gibi benzer riskler taşıyabileceğini söyleyen Bardakoğlu'a göre, Türkiye'deki dini cemaatleşmeler dikkatle izlenmeli, kontrol altında tutulmalı.

Bardakoğlu, televizyonlarda yapılan dini yayınlar için yürekler acısı bir durumu tarif eden "Fecaat" kelimesini kullandı, "Kahroluyorum o programları izleyince" dedi.

Piyasadaki en çok satan 20 dini kitabı da eleştiren Bardakoğlu, "Zihinleri iyice alıp bir taraflara doğru savuran kitaplardır ve bu vahim bir durumdur" değerlendirmesi yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cemaatlere her zaman belli bir mesafede durduğunu anlatan Bardakoğlu, merdiven altı bilgilere karşı iyi mücadele verilmediğini söyledi, "O da bizim kusurumuzdur" diyerek özeleştiri yaptı.

ulusalkanal.com.tr