Gürkan Demir yazdı: Kurultaydan "tavşan" değil, "ittifak" çıktı

Gürkan Demir yazdı: Kurultaydan "tavşan" değil, "ittifak" çıktı

Anamuhalefet partisinin düzenlediği "Adalet Kurultayı"nda CHP-HDP ittifakının alt yapısının oluşturulduğunu kaleme almıştık. İttifakı, kurultaydan 2 gün sonra "Atatürk Susturuldu, Nursi konuşturuldu. Uzun soluklu yolun kilometre taşları böyle döşendi" başlığıyla duyurmuştuk. Ulusal Kanal olarak gündeme taşıdığımız kurultayın perde arkası, CHP raporuyla da resmen doğrulandı.

Ne olmuştu?

-ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Selahattin Demirtaş'a selam göndermiş, CHP-HDP ittifakı için çağrı yapmıştı.

-Eski HDP milletvekili Levent Tüzel, "Faşizme karşı ortak mücadele yapılmalı" sözleriyle CHP ve HDP'yi aynı çatı altına çağırmıştı.

-Mustafa Kemal’e ambargo uygulanmıştı.

-Gerici ve bölücülere konuşma platformu ayarlanmıştı.

-Terörden yargılananlara destek çağrıları yapılmıştı.

-CHP Gençliği PKK'ya yakın gençlik örgütleriyle ortak mücadeleyi planlamıştı.

Peki biz bu tablo karşısında neler söyledik?

1)Y-CHP tanımına uygun davranıldığını, partinin kuruluş felsefesini zihinlerden tamamen çıkartmak için iyi bir zemin yaratıldığı söylemiştik.

2) HDP’nin “Barış elçisi” olduğu, “Adalet” savunucuları cephesinin bükülmez bileği konumunda yer aldığının vurgulandığını yazmıştık.

3) “CHP’siz HDP, HDP’siz CHP” nefes alamaz denildiğinden bahsetmiştik.

4) Türkiye’nin en önemli sorunu olan PKK’ya karşı mücadele çağrısının alanlara taşınmadığından söz etmiştik.

5) Kurultaydaki ortak aday çağrılarının ise yeni rotanın işareti olduğunu belirtmiştik.

31 Ağustos 2017 tarihindeki ilgili yazı için:

Kurultaydan yaklaşık bir hafta sonra, İnsan Hakları Çalıştayı'nın raporu ortaya çıktı. Çalıştayı CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan yönetti, raporun altında da onun imzası var.

Peki raporda neler var?

- Kürt meselesinin çözümü için cesur adımlar atılmalı. Barış yüksek sesle, ısrarla talep edilmeli.

- Kürt fobisinden kurtulmalı ve HDP ile güçlü bir ittifak kurmalı. Demokratik bir ittifak ile seçime girilmeli. Bir seçimlik bile olsa kırmızı çizgilerden vazgeçilmeli.

- Gençlerin siyasete katılımı ve siyasette belirleyici olması için politikalar geliştirilmeli.

Raporda, PKK'nın siyasal uzantısı HDP ile ittifak en net şekilde dile getirildi. İttifakın bir de güçlü olması gerektiğinin altı çizildi. Cesur adımlar atılarak terör örgütü PKK ile masaya yeniden oturulması istendi. Bir seçim için de olsa 6 Ok'tan vazgeçilmesi gerektiği vurgulandı. Cumhuriyetin, Atatürk'ün, Türk bayrağının bizi biz yapan değerlerin rafa kalkması gerektiği ifade edildi. Bir maddeyle de CHP Gençlik Kollarının Gençlik Muhalefeti ve Öğrenci Kolektifleriyle mücadele edeceği gerçeği pekiştirildi.

Kurultay alanındaki gerçekleri haberleştirdiğimizde, satır arasında kalanları kaleme aldığımızda CHP'nin yurtsever tabanı tepki göstermişti. Haberlerimizin yalan, yazımızın uydurma olduğunu öne sürmüştü. Tepki gösteren yurtseverlere sesleniyoruz; HDP ile ittifak yapılması resmi olarak Adalet Kurultayı raporlarına yazıldı. Şimdi buna ne diyeceksiniz?

Gürkan Demir

ulusal.com.tr