Teröre karşı mücadelede işbirliğini geliştirebiliriz!

Çin Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-Suriye sınırında Çinli iki IŞİD üyesinin tutuklandığına ilişkin haberlere yanıt verdi. Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hong Ley, teröre karşı savaşmak için Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini belirtti

Teröre karşı mücadelede işbirliğini geliştirebiliriz!

Çin, teröre karşı mücadelede Türkiye ile işbirliğine istekli. Çin Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-Suriye sınırında yakalanan ve IŞİD'e katılmak için bölgeye geldiği belirtilen 2 Çin'li ile ilgili yaptığı açıklamada, işbirliğine açığız mesajı verdi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hong Ley, Doğu Türkistan İslam Hareketi'nin Birleşmiş Milletler terör örgütleri listesinde yer aldığını ve ülke içerisinde sürekli terörist saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti.

Hareketin yabancı terör örgütleriyle gizli işbirliği içerisinde olduğunu ve üyelerini savaşa yolladığını belirten Ley, terör örgütleriyle mücadelede Türkiye ile işbirliğini güçlendirme konusunda istekli olduklarını ifade etti.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Suriye'de 6 binin üzerinde terörist bulunmakta. IŞİD üyesi olanlar, binlerce Suriyeli mültecinin arasında Türkiye'ye giriş yapıyorlar." dedi.

ulusalkanal.com.tr