HSYK 3'üncü Dairesi iş yapamaz duruma geldi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndaki Fethullahçı örgütlenme, kumpas davalarda görev alan hakim ve savcıların yargılanmasının önüne sürekli engel çıkartıyor. Fethullahçı örgüte yakın üyelerin yer aldığı HSYK 3'üncü Dairesi, Balyoz hakimleri hakkındaki şikayetleri toplantıya katılmayarak engelliyor. Bu üyelerin katılmaması nedeniyle, daire iş yapamaz duruma geldi.

HSYK 3'üncü Dairesi iş yapamaz duruma geldi

Hakim ve savcılar hakkındaki şikayetleri incelemekle görevli HSYK 3'üncü Dairesi, Fethullahçı örgütlenmeye yakın üyeler nedeniyle karar alamaz duruma geldi.

Balyoz Davası'na bakan Eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkındaki şikayet incelenemiyor. Daire'nin Fethullahçı örgüte yakın üyeleri, toplantılara katılmayarak, çalışmaları engelliyor. Toplantı yeter sayısının oluşmaması nedeniyle Balyoz hakimleri hakkında inceleme yapılamıyor.

Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonuna yerleştirilen kamera ve mikrofonlarla ilgili şikayet dosyası bu nedenle bir türlü görüşülemiyor. Salı günü yapılan son toplantıda da bu nedenle karar alınamadı.

HSYK Başmüfettişleri, mahkeme heyeti hakkında "soruşturma izni verilmesi" yönünde rapor hazırlamıştı.

Benzer bir durum Hanefi Avcı'nın şikayetinde de yaşanıyor. Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararının ardından, kendisini tahliye etmeyen hakimleri HSYK'ya şikayet eden Hanefi Avcı'nın bu şikayeti karara bağlanamıyor.

ulusalkanal.com.tr