Ermenek Davası ertelendi!

Ermenek'te 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili davanın ilk duruşması sona erdi. Mahkeme 3 sanığın tutukluluğun devamına, işletme müdürü Yavuz Özsoy'un tutuklu yargılanmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 7 Temmuz'da...

Ermenek Davası ertelendi!

Ermenek'te 18 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili davanın 3. gününde mahkeme ara kararını verdi.

Tutuklu sanık Cennet Kömür İşletmeleri Müdürü Abdullah Özbey, Has Şekerler Madencilik'in sahibi Saffet Uyar ile teknik nezaretçi Ali Kurt'un tutukluluğunun devamına karar verildi.

Ayrıca tutuksuz yargılanan İşletme Müdürü ve daimi nezaretçisi Yavuz Özsoy'un da delilleri karartma ve kaçma şüphesi gerekçesiyle tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Sanık avukatlarının, bilirkişi raporunun yeni bir heyetle yeniden hazırlanması talebi ise mahkeme tarafından reddedildi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 7 Temmuz'a erteledi.

Duruşmadan sonra mağdur avukatlarından Mehmet Kasap önemli açıklamalar yaptı.

Bilirkişi raporunda, sondaj makinesi alınmadığı için Maden İşleri Genel Müdürlüğü görevlilerinin asli kusurlu bulunduğunu hatırlatan avukat Kasap, MİGEM görevlilerin yargılanmalarını talep ettiklerini ancak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından soruşturmaya izin verilmediğini açıkladı.