Beyaz Saray'dan F-35 ve F-16 açıklaması

Önceki gün Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ile görüşen ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'dan, F-35 ve F-16'lar hakkında yeni bir açıklama geldi. Türkiye'nin F-35 programından çıkarıldığını belirten Sullivan, F-16 için ise "Şu anda söyleyecek bir şeyim yok" ifadesini kullandı.

Beyaz Saray'dan F-35 ve F-16 açıklaması

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, F-35 ve F-16 açıklaması geldi. Önceki gün Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ile görüşen Sullivan, Türkiye'nin F-35 programından çıkarıldığını söyledi.

ABD Başkanına Avrupa gezisinde eşlik eden Sullivan, Biden'In uçağında basının sorularını yanıtladı.

ABD'li danışmana Türkiye ile yürütülen F-35 müzakereleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden ile yapacağı görüşme de soruldu.

Türkiye'nin F-35 programından çıkarıldığını söyleyen Sullivan, F-16'lar konusunda ise, "Ülkelerin nasıl savaş uçakları alacağına ilişkin uzun yıllardır uygulanan bir süreç var. Türkiye şimdi bu süreçte ve bu süreç devam edecek. Şu anda bu konuda söyleyecek başka bir şeyim yok." ifadesini kullandı.

Sullivan Glasgow'da yapılması beklenen Erdoğan-Biden zirvesi için de "Biden ile Erdoğan'ın Glasgow'da görüşmesini bekliyorum. Şu anda bunu teyit edemem ancak şu anki beklenti bu." açıklaması yaptı.

F-35 gündemi ile ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da ABD'li mevkidaşı Lloyd James Austin ile telefonla görüşmüş, ardından da F-35 müzakerelerinin devam edeceği açıklanmıştı.

abd türkiye rusya f35 Milli Savunma Bakanlığı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Biden joe biden Beyaz Saray F16 Glasgow Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan