ABD Büyükelçisi John Bass'tan flaş açıklamalar

"İfadeye çağrılarn üçüncü şahıs halen ABD Başkonsolosluğunda mı saklanıyor?" Bu soru, Amerikalı Büyükelçi John Bass'a soruldu. Bass, "Şu anda bizim tesisimizde saklanan birisi yok. " yanıtını verdi. Öte yandan ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi M.C.'nin eşi ve oğlundan sonra kızı da gözaltına alındı

ABD Büyükelçisi John Bass'tan flaş açıklamalar

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi John Bass, Ankara'da ABD Büyükelçiliği Konutu’nda diplomasi muhabirleriyle bir araya geldi. Bass, basındaki iddilara ve Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt verdi.

Amerikalı Büyükelçi'ye "ifadeye çağrılan M.C adlı çalışanınız Başkonsolosluk'ta mı saklanıyor" sorusu soruldu. Bass bu soruya "ABD misyonlarımızda saklanan kimse yok." yanıtı verdi. Büyükelçi, Türk polisinden de ifade talebi olmadığını belirtti.

Metin Topuz’un neden tutuklandığına ilişkin hala yanıt alamadıklarını söyleyen Bass, "Temaslar sürüyor." ifadelerini kullandı.

Bass, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerine karşı da "Vize hizmetlerini durdurma ABD hükümeti tarafından alınan karardır." diye konuştu.

Öte yandan hakkında gözaltı kararı verilen Amerika İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi M.C.'nin eşi ve oğlundan sonra kızı da gözaltına alındı.

Bass ayrıca Türkiye'de 9.5 aydır terör örgütü IŞİD'in terör saldırısı yapamadığını, bunun ABD-Türkiye işbirliği nedeniyle olduğunu söyledi.

ulusal.com.tr

abd türkiye