Herkesin konuştuğu Türk bombacı hakkında yeni iddia

Almanya’da terör saldırısı hazırlığında olduğu gerekçesiyle tutuklanan Türk kökenli Halil İbrahim D. hakkında, yeni bir iddia ortaya atıldı. Halil İbrahim D'nin bomba yapımını Frankfurt üniversitesinde tanıştığı El Kaide üyelerinden öğrendiği öne sürüldü.

Herkesin konuştuğu Türk bombacı hakkında yeni iddia

Almanya’da geçen hafta terör saldırısı hazırlığında olduğu gerekçesiyle eşi Şenay D. ile birlikte tutuklanan Türk kökenli Halil İbrahim D. ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Alman özel harekat polisleri, Frankfurt yakınlarındaki Oberursel’de yaşayan çiftin evlerine gece yarısı baskın düzenlemiş, evde patlamaya hazır boru tipi bomba, patlayıcı madde, tüfek ve bir miktar da mermi ele geçirilmişti.

35 yaşındaki Halil İbrahim D'nin bomba yapımını üniversitede tanıştığı El Kaide üyelerinden öğrendiği öne sürüldü.

Alman basını, Halil İbrahim D.'nin 2007’de Frankfurt Üniversitesi’nde El Kaide bağlantılı 2 Türkle eczacılık seminerine katıldığını yazdı. Bahsi geçen El Kaide üyelerinin, 2011’de internet üzerinden örgüt propagandası yapma suçundan 2 yıl tecilli hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Haberlerde ayrıca Halil İbrahim D.'nin Frankfurt çevresinde izleme altında olan radikal gruplarla bağlantısı olduğu, bu kişilerin Suriye’deki çatışmalara da katıldığı ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr