Dışişleri: AP, ilkeli davranmalı, terör örgütleri arasında ayrım yapılamaz

Terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan ve örgütün Suriye uzantısı PYD'li teröristlerin yer aldığı fotoğraf sergisinin açılmasına izin veren Avrupa Parlamentosu'na Türkiye tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın “Türk vatandaşlığını hedef alan bir terör örgütünün propagandası yapılamaz” dedi. Dışişleri Bakanlığı da konuya ilişkin bir kınama metni yayınladı.

Dışişleri: AP, ilkeli davranmalı, terör örgütleri arasında ayrım yapılamaz

Avrupa Parlamentosu'nda, terör örgütüPKK'nın ldieri Abdullah Öcalan ve PYD üyesi teröristleri gösteren fotoğrafların yer aldığı bir sergi açıldı. Ankara'dan ise tepkiler gecikmedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, serginin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Brüksel’de açılan sergiyi sert sözlerle eleştiren Kalın, PYD ve PKK için “Türk vatandaşlarını sürekli olarak hedef alan terör örgütü” ifadelerini kullandı. Kalın, Avrupa Parlamentosu’nun terör örgütlerinin propagandasının ifade özgürlüğü kapsamına girmediğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı da söz konusu sergiyle ilgili bir kınama metni yayınladı. PYD’li teröristlerin propagandasının terörizmi teşvik anlamına geldiğini belirten açıklamada, Avrupa Parlamentosu’na "ilkeli olun" çağrısı yapıldı.

Avrupa Parlamentosu’nun terör örgütleri arasında ayrım yapmaması gerektiğini vurgulanan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında , “DEAŞ da, PKK da terör örgütleridir” ifadeleri kullanıldı.

Sergiye hükümet kanadından da tepkiler geldi. Açıklamaları Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik yaptı.

Her iki Bakan da Avrupa Parlamentosu’nu terör örgütü propagandası yapmakla suçladı, söz konusu sergiyi kınadı.

ulusalkanal.com.tr

pkk İbrahim Kalın pyd terör örgütü abdullah öcalan sergi dışişleri