Rusya yardım isteyecek

Suriye'de terör hedeflerine operasyon yaparken düşürülen Rus savaş uçağının kara kutusuyla ilgili Moskova'dan açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, kara kutunun büyük bölümünün hasar gördüğünü, verilerin deşifre edilmesinin uzun süreciğini açıkladı

Rusya yardım isteyecek

Türkiye ve Suriye arasında krize neden olan Rus uçağının kara kutusunun ağır zarar gördüğü açıklandı.

Açıklama Rusya Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Açıklamada savaş uçağının kara kutusunda bulunan 16 mikroçipten 13'ünün tahrip olduğu, 3'ününde ağır hasar gördüğü belirtildi.

Çin, İngiltere, Hindistan ve ABD'den de gözlemcilerin katıldığı deşifre çalışmalarında uçağın 40 dakika uçuş yaptığı tespit edildi. 16 çipten oluşan kara kutudaki hafıza kartının 20 saate kadar kayıt yaptığı belirlendi.

Rusya Silahlı Kuvvetleri Uçuş Güvenliği Servisi Başkan Yardımcısı Korgeneral Sergey Baynetov, karakutunun deşifre edilmesinin uzun zaman alacağını söyledi. Baynetov, "Bilgilerin okunması henüz mümkün değil' dedi.

Çiplerin tahrip olmasının sebebi de açıklandı. Açıklamaya göre kara kutu uçağın kuyruk kısmındaydı ve uçak kuyruğundan vuruldu. Kara kutu hem füzenin isabet ettiği anda hem de yerle temas ettiği anda darbe aldı.

'KARAKUTUNUN DEŞİFRE EDİLMESİ İÇİN YARDIMA İHTİYAÇ VAR'

Açıklamayı yapan Rus yetkililer, "Karakutunun deşifre edilmesi uzun zaman alacak ve bunun yapılabilmesi bu alanda uzmanlaşmış için bilimsel kuruluşların yardımına ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr