Milyonlar 29 Ekim'de meydanlara akacak

Bölünme açılımı ve anayasaya karşı milyonlar 29 Ekim'de meydanlara akacak. Ankara Tandoğan, İstanbul İstiklal Caddesi, İzmir Gündoğdu Meydanı ve Türkiye'nin her yerinde meydanları Türkiye Cumhuriyeti için ayağa kalkan milyonlar dolduracak.

Milyonlar 29 Ekim'de meydanlara akacak

Türkiye Cumhuriyeti'ni devletin tabelasına yeniden asmak için, Andımız'ı gür bir sesle haykırmak için, açılım paketleriyle bölünmek istenen Türkiye için milyonlar 29 Ekim'de alanlarda olacak.

Başkentte yurttaşlar saat 9 buçukta Güvenpark'ta toplanıp Tandoğan Meydanı'na yürüyecek. CHP, İşçi Partisi, DSP, DİSK, Birleşik Kamu-İş, Basın-İş, Enerji-İş, Ziraat Mühendisleri Odası, ADD, TGB, CKD, ÇYDD, Dil Derneği, Kızılırmak Dernekler Federasyonu, Müzik Eğitimcileri Derneği, Toplumsal Dayanışma Derneği, TESUD; Ulusal Eğitim Derneği, Ulusal Kanal Gönüllüleri, Vardiya Bizde Platformu, Yurttaş Hakları Derneği, Ziraatçılar Derneği'nin çağrısıyla milyonlar saat 11'de Tandoğan'da buluşacak.

Andımız'ın okunmasıyla başlayan etkinlik, konuşmalarla devam edecek. Ankaralılar'ı TC Sanatçı İnisiyatifi önderliğinde gerçekleştirilecek müzik ziyafeti bekliyor. Türkiye'nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil ve besteci Sıdıka Özdil'in girişimiyle kurulan Atatürk Orkestraları ve Koroları Tandoğan'da konser verecek. Milyonlar 29 Ekim'de bayramını Anıtkabir'e yürüyerek kutlayacak.

İstanbul'da ise buluşma adresi Beyoğlu'daki Tünel Meydanı olacak. Saat 14:00'te bir araya gelen yurttaşlar, İstiklal Caddesi'nden Dolmabahçe'ye yürüyecek.

İzmir'deki kutlamalar, Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu öncülüğünde gerçekleşecek. 1 milyonu aşkın İzmirli saat 16:00'da Gündoğdu Meydanı'nda hep bir ağızdan Andımız'ı okuyacak.

Edirne de, 29 Ekim'de alanlarda olacak. AKP'nin bayram yasaklarına meydan okuyan, Siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri herkesi bayram kutlamasına çağırdı.

CHP, İşçi Partisi, ADD, TGB, EĞİTİM İŞ, CKD VE ÇYDD adına ortak açıklamayı Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Nazım Kırcı yaptı.

29 Ekim'de Zübeyde Hanım Parkı'nda toplanacak olan Edirne halkı, şehir merkezindeki Atatürk Anıtına yürüyecek.

ulusalkanal.com.tr

istanbul ankara cumhuriyet 29 ekim