Erdoğan'dan sonra Davutoğlu da katılmayacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu da TÜSİAD Genel Kurulu'na katılmama kararı aldı.

Erdoğan'dan sonra Davutoğlu da katılmayacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu da TÜSİAD Genel Kurulu'na katılmama kararı aldı. Karar, Başbakanlık yetkilileri aracılığıyla basına yansıtıldı. Açıklamada, "TÜSİAD hala eski alışkanlıklarını bırakamadı" ifadelerine yer verildi.

Önce Cumhurbaşkanı sonra da Başbakan... Devletin zirvesi TÜSİAD Genel Kurulu'na katılmama kararı aldı.

İlk açıklama, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Erdoğan'ın TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in "TÜSİAD'ın muhattabı Cumhurbaşkanı değil Başbakandır" sözüne karşılık "Madem biz muhatap değiliz, bundan sonraki davetlerine katılmayız" dediği bilgisi basına sızdırıldı.

1 gün sonra bu kez Başbakanlıktan açıklama geldi. Başbakanlık yetkilileri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, TÜSİAD Genel Kurulu'na katılmama kararı aldığını belirtti. Başbakanlık yetkilileri, "TÜSİAD hala eski alışkanlıklarını bırakamadı" değerlendirmesi yaptı.

Başbakanlık Yetkilileri:

Hala eski Türkiye akışkanlıklarıyla hareket edildiğini görüyoruz. 12 yıl boyunca içeriden ve dışarıdan birçok vesayet odağıyla mücadele edildi. Artık hukuk devletinin kuralları ve demokratik süreçler, halktan meşruiyetini alan iktidarın yetki kullanması üzerine kurulu bir süreç var. Ancak TÜSİAD hala eski alışkanlıklarını terk edemiyor.

ulusalkanal.com.tr

tüsiad Ahmet Davutoğlu Haluk Dinçer cumhurbaşkanı erdoğan