12 Eylül'ün çocukları! İşte Amerikancı darbe ile yaratılanlar

12 Eylül 1980... 35 yıl önce bugün Türkiye'de, Amerika'nın "bizim oğlanlar" dediği güçler tarafından tertiplenen tezgah için düğmeye basıldı, operasyon başladı. Türkiye'yi karanlığa sürükleyen darbe yapılmış, ancak operasyon bitmemişti. Ülkeyi kaosa sürükleyen merkez, iktidarlarını da yaratacaktı. Türkiye'yi bugünlere sürükleyen 12 Eylül Amerikancı rejiminin üretiminden Özallar, Çillerler ve son olarak da Tayyip Erdoğan ve Abdullah Güller doğdu.

12 Eylül 1980'de yapılan Amerikancı darbe üzerinden 35 yıl geçti. Peki darbeyi kim yaptı? 12 Eylül Türkiye'ye ne getirdi? Bu süreç hangi iktidarları yarattı?

12 Eylül Amerikancı darbesi kararı çok önceden alınmış ve CIA'nın "bizim oğlanlar" dediği güçler tarafından gerçekleştirilmişti. Darbenin haberi, CIA'nın İstasyon Şefi Paul Henze'ye, sabah 3.30'da şöyle bildirilmişti: "Your boys have done it." Yani "Senin oğlanlar işi yaptı".

Türkiye, 12 Eylül darbesi öncesi tanıştığı Turgut Özal'la birlikte ekonomisini de batıya bağladı. Amerikancı darbenin ilk adımı 24 Ocak kararlarıyla atıldı. Darbeden sonra Özelleştirmeler ve IMF anlaşmalarına yol verildi. Türkiye Özal aracılığıyla, "Dünya ekonomisiyle bütünleşme" ve "Sovyetler Birliği'ni yeşil kuşakla çevreleme" programının içine itildi. Bugünkü Mafya-Gladyo-Tarikat rejimi de işte bu sayede kuruldu.

12 Eylül Amerikancı darbesinin ardından 2 bin subay ordudan atıldı, 36 general siyasi nedenlerle askeri mahkemelerde yargılandı ve mahkûm oldu. Bir kısmı ordudan tasfiye edildi.

Özal'ın ardından iktidar koltuğu Amerikan vatandaşı Çiller'e bırakıldı. 1990'larda görev yapan Çiller iktidarı, "Çiller Özel Örgütü" eliyle gladyonun Türkiye'deki faaliyetlerini örtülü bir şekilde yürüttü.

Türkiye'nin 12 Eylül'le içine atıldığı karanlık, 1990'larda başka bir operasyonla sürdürüldü. Amaç, Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül ikilisini iktidar koltuğuna oturtmaktı.

Tayyip Erdoğan, 27 Mart 1994 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Amerika'nın Türkiye Büyükelçisi ve CIA'nın ünlü darbe uzmanı Morton Abramowitz, Erdoğan ile 15 Ekim 1996'da görüştü. Abramowitz, Erdoğan'ı "Türkiye çapında liderliğe teşvik" ediyordu.

Tayyip Erdoğan-Abdullah Gül yönetimi 1996'da başlayan ve 2002'de sonuçlanan bir Gladyo operasyonuyla kuruldu. CIA, Tayyip Erdoğanların iktidar koltuğuna oturtulacağını, 3 Kasım 2002 seçimlerinden 6 yıl önce raporuna yazdı. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1996'da bu saptamayı yaptı. Rand Cooporation raporunu açıklayan Raporda, Tayyip Erdoğan'ın Başbakan, Abdullah Gül'ün Dışişleri Bakanı yapılacağı belirtmişti.

12 Eylül 1980'deki halk düşmanlığı, bağımsızlığa karşı Amerika'ya bağımlılık, ordudan Atatürkçü komutanların tasfiyesi, 2002 Amerikancı darbesiyle bugünlere uzandı. Cumhuriyet'in tasfiyesi polis-yargı-medya operasyonuyla Silivri ve Hasdal zindanlarıına taşındı.

ulusalkanal.com.tr