Darbe girişimi 8 Temmuz'da mermili mesajla bildirildi

15 Temmuz kanlı darbe girişimine ilişkin ayrıntılar bir bir netleşiyor. Günler öncesinden üst üste toplantı yapan darbecilerin son hazırlıklar için 8 Temmuz'dan itibaren yoğun bir mesaiye girdikleri ortaya çıktı. Cuntanın merkezi diye bilinen Akıncı Üssü’nde 11 Temmuz’dan sonraki dört gün boyunca her akşam toplantı yapıldı.

Darbe girişimi 8 Temmuz'da mermili mesajla bildirildi

FETÖ'cü darbe girişiminin planlama sürecine ilişkin kritik bir ayrıntı daha netleşti. 15 Temmuz'a giden planlama sürecinin son aşaması 8 Temmuz'da başladı. Bu tarihten itibaren darbe yapılacağı bilgisi TSK içindeki FETÖ'cü yapılanmanın bütün unsurlarına iletildi.

Hürriyet'in heberine göre; İstanbul Yeşilköy’deki Harp Okulu binasında ve Ankara Akıncı Üssü’nde bir araya gelen darbeciler günler boyunca planlar yaptı. Cuntanın merkezi diye bilinen Akıncı Üssü’nde 11 Temmuz’dan sonraki dört gün boyunca her akşam toplantı yapıldı.

Kara Havacılık Alayı Bakım Tabur Komutanı Yarbay Murat Bolat 8 Temmuz’da kendisini görüntülü telefondan arayan Alay Komutan Yardımcısı Yarbay Halil Gül’le konuştu. Gül, "sus" işareti yaparak, Bolat’a mermi gösterdi ve darbe olacağını söyledi.

Bolat ifadesinde darbenin erkene çekilme sürecini de anlattı.

"HADİ BAŞLIYORUZ: Planları 14 Temmuz gecesinde konuştuk. Yapılan plan 16 Temmuz’da gece saat 03.00’te devreye girecekti. 15 Temmuz günü saat 18.00 sıralarında üslerde yapılan üst düzey denetimler sırasında deşifre olduğumuzu düşünmeye başladık. Bu sırada Halil Gül Yarbay beni karargâha çağırarak, ‘Hadi başlıyoruz’ dedi ve gitti."

ulusalkanal.com.tr

darbe girişimi 8 temmuz