Darbe girişimi sırasında 15 kişilik PKK'lı grup Tunceli'ye sızdı

FETÖ, Ankara'yı bombalarken PKK da Tunceli'de iş başındaydı. 15 Temmuz gecesi kente 15 kişilik bir terörist grubunun sızacağı istihbaratı alındı. Ancak savaş uçakları FETÖ'cülerin eline geçtiği için o terörist grubu vuracak uçaklar havalanamadı. 15 kişilik PKK grubu Tunceli kırsalına sızdı.

Darbe girişimi sırasında 15 kişilik PKK'lı grup Tunceli'ye sızdı

FETÖ ile PKK bağlantısına ilişkin hergün yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Fethullahçı Terör Örögütü 15 Temmuz gecesi Ankara ve İstanbul'da darbe girişimine kalkışırken, bölücü terör örgütü PKK da Tunceli kırsalına sızdı.

15 Temmuz gecesi İnsansız Hava Araçları, 15 kişilik PKK'lı grubun Tunceli kırsalına sızacağını tespit etti. Bu gibi durumlarda Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları anında kalkıp terörist gruplarını imha ediyordu. Ancak o gece uçaklar kalkmadı. Savaş uçaklar, FETÖ'cülerin darbe girişimi nedeniyle havalanamadı.

15 Temmuz sabahı Tunceli Nazımiye Jandarma Karakolu'na PKK'lılar 4 tonluk bomba yüklü araçla saldırdı. O günün akşamı da 15 kişilik PKK'lı grubun bölge sızacağı tepit edildi. İşte o PKK'lı gruba müdahale edilemedi. Çünkü 15 Temmuz gecesi FETÖ'cüler Türk Ordusuna ait savaş uçaklarını ele geçirerek Ankara'yı bombalıyordu. Tespit edilmesine rağmen 15 PKK'lı kTunceli kırsalına sızmayı FETÖ'cülerin darbe girişimiyle başardı.

ulusalkanal.com.tr