62 ilaç bedeli ödenecek ilaçlar listesine eklendi

Sosyal Güvenlik Kurumu, bedeli ödenecek ilaçlar listesine 62 ilacı daha ekledi. Açıklama, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi.

SGK'lı hastalara ilaç desteği genişletildi. Sosyal Güvenlik Kurumu, çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan 62 ilacı geri ödeme listesine ekledi. Açıklamayı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptı.

Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu'nun kararıyla 62 ilaç, bedeli ödenecek ilaçlar listesine dahil edildi. Geri ödeme listesine eklenen ilaçlar arasında KOAH, HIV, Parkinson, alzaymır, solunum yolu hastalıkları ve ülser tedavisinde kullanılan ilaçların yanısıra, antibakteriyel ilaçlar, kalp rahatsızlıklarında kullanılan ilaçlar ve vitamin destek grupları da yer alıyor.

Bakan Selçuk tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu ilaçların 58'inin yerli üretim, 4'ünün ise yabancı üretim olduğu belirtildi.

Eşdeğeri bulunmayan 4 ilacın yanısıra, eşdeğer ilaçların da listeye eklenmesiyle, hastalara kolaylık sağlanması öngörülüyor. Bakanlık, listeye eklenen eşdeğer ilaçların yıllık 6 Milyon lira tasarruf sağlayacağı görüşünde.

Öte yandan, listeye eklenen 62 ilaçla birlikte, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bedelini ödediği ilaç sayısı 8 Bin 467'ye ulaştı.

ulusal.com.tr

zümrüt selçuk