Ankara'da sokağa çıkma yasağı mı uygulanacak? Vali Şahin açıkladı

Vaka sayılarındaki yükseliş denetimleri artırdı. Bugün 81 ilde Kovid-19 denetimleri yapıldı. Vali ve belediye başkanlarının da katıldığı kontrollerde maske ile mesafe kuralı denetlendi. Kurallara uymayanlar tek tek uyarıldı.. Başkentteki denetimlere Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlık etti. Şahin, "Ankara'da sokağa çıkma yasağı mı gelecek?" sorusuna da yanıt verdi.

Ankara'da sokağa çıkma yasağı mı uygulanacak? Vali Şahin açıkladı

81 ilde Kovid-19 denetimleri yapıldı. Başkentteki denetimlere Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlık etti. Denetimler sırasında konuşan Vali Şahin, son günlerde kentteki vaka artışlarına ilişkin yurttaşlara uyarılar yaptı. Şahin, "Ankara'da sokağa çıkma yasağı mı gelecek?" sorusuna da yanıt verdi. "Gündemimizde yok" dedi.

İstanbul’un da birçok noktasında denetleme oldu. Kalabalık ilçeler, otogar ve havaalanlarında polis ile zabıta ekipleri kontrollerini yaptı.

Kuralların sıkça ihlal edildiği gözlemlenen sahil şehirlerinde de denetimler sürdürüldü. Muğla’nın Marmaris ilçesinde denetime Kaymakam Şevket Ertuğ Aksoy da katıldı. Aksoy, maske takmadan plaja gelen yerli ve yabancı turistleri durdurdu.

Van ve Hakkari'de yapılan denetimlere de yine vali, büyükşehir belediye başkanları ile askerler de katıldı. Denetlemeler sırasında vatandaşlara maske dağıtımı yapıldı.

ankara