CHP'den Nazlıaka için yeni karar

Partisinden ihraç edilen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın salı günü yapılan grup toplantısına katılmasıyla başlayan tartışma büyüyor. Tartışma, dün basına kapalı yapılan CHP grup toplantısına da taşındı. Toplantıda, Nazlıaka'nın bir daha CHP toplantılara katılmaması kararlaştırıldı.

CHP'den Nazlıaka için yeni karar

Partisinden ihraç edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka için CHP yeni bir karar daha aldı.

Nazlıaka’nın CHP’nin salı günü yapılan grup toplantısında ön sırada yer alması bazı milletvekilleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin tepkisini çekmişti.

Nazlıaka’ya yönelik tepkiler dün basına kapalı yapılan CHP grup toplantısında da devam etti. Toplantıda Nazlıaka'nın bir daha grup toplantılarına katılmaması için oy birliği ile karar alındı.

Toplantıda söz alan Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Nazlıaka'nın toplantıya bir davet üzerine geldiğini savundu. Yılmaz, "Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla ihraç edilen bir milletvekilinin davet üzerine parti grubuna katılması doğru olmamıştır" dedi.

Nazlıaka’nın grup toplantısına katılmasının parti tüzüğünün ihlal edilmesi anlamına geldiğini savunan Grup Başkanvekili Levent Gök de Necati Yılmaz'a destek verdi.

Tartışmaların sürmesi üzerine Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır söz aldı. Sındır, “partiden ihraç edilen Nazlıaka’nın grup toplantısına katılması siyasi etiğe uymayan bir davranış” ifadelerini kullandı.

CHP’de Atatürk posterinin indirilmesi olayının tanığı Nazlıaka'nın Salı günü grup toplantına katılmasına tepki gösteren Levent Gök, salona gelmemişti.

ulusalkanal.com.tr

chp