Abdullah Gül o yasayla ilgili konuştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tartışmalı internet yasasını onaylaması, HSYK kanun değişikliği ve MİT Müsteşarının ifadeye çağrılmasıyla ilgili konuştu. Bakanlar Kurulu’nda kendi döneminden isimlerin yer aldığını vurgulayan Gül, “Açık söyleyeyim, bu avantajı kullandım. Veto kolay olurdu, ama değiştiremezdim” dedi. Gül, Hakan Fidan’ın ifadeye çağrılmasıyla ilgili de “Ben bu olayın basında duyulmadan kapatılması için gayret sarf ettim” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tartışmalı internet yasası, HSYK düzenlemesi ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasıyla ilgili konuştu.

Bir grup gazeteciyle İstanbul’da bir araya gelen Gül, internet yasasında yanlışlar var demesine rağmen veto hakkını kullanmamasının doğru olduğunu savundu. Gül, “kabinedeki avantajımı kullandım” dedi.

"Kendimde değiştirebilecek gücü görmesem, farklı davranırdım. Evet, bağımsız cumhurbaşkanı olarak partilere eşit mesafedeyim. Ama benim 2002’de kurmuş olduğum ilk AK Parti bakanlar kurulunda görev almış arkadaşlardan bazıları bugün de bakanlar kurulunda. Açık söyleyeyim, bu avantajı kullandım."

Gül, İnternet yasası ile ilgili düzeltmelerin istediği gibi yapıldığını belirtti.

"Düzeltmeler Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan benim istediğim gibi geçti, bundan memnunum. Şimdi Salı günü görüşülecek. Tabii Genel Kurul’un iradesine saygılıyım, olmuş gibi söyleyemem. Umuyorum, gelecek hafta bu tartışmalar bitmiş olur."

Gül, HSYK düzenlemesiyle ilgili de mesaj verdi. “Teklif daha Adalet Komisyonu’na sunulduğunda metni aldık ve çalıştık” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT Müsteşarının ifadeye çağrılmasıyla ilgili de, “Yazılanlar doğru değil. Ben bu olayın basında duyulmadan kapatılması için gayret sarf ettim” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

abdullah gül hsyk hakan fidan internet yasası