Dugin'den Ulusal Kanal'a çok özel açıklamalar

Rus stratejist ve siyaset bilimci Aleksandr Dugin, Rusya ile Türkiye arasındaki stratejik işbirliği ile dünyayı yeniden inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi. Ulusal Kanal’a çok özel açıklamalar yapan Dugin, iki ülkenin ekonomik, siyasi ve askeri alanda stratejik işbirliğinin pekiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşmeyi de değerlendiren Dugin, “Türkiye’nin NATO’dan çıkma ihtimali üzerinde tartıştık” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kurmaylarından olan Aleksandr Dugin, Türkiye ile Rusya arasındaki stratejik işbirliğinin ayrıntılarını Ulusal Kanal'a anlattı.

Çok çarpıcı açıklamalar yapan Rus stratejist Dugin, "Türkiye ile dünyayı yeniden inşa etmenin hayalini kuruyoruz” ifadesini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım ve hükümet yetkilileriyle görüşmelerinin “harika” geçtiğini söyleyen Dugin, hükümetle, Türkiye’nin NATO’dan çıkma ihtimali üzerine konuştuklarını söyledi.

Dugin, HDP’lilerin tutuklanmasıyla ilgili de konuştu.

İki ülke ilişkilerin düzelmesinde Vatan Partisi’nin çok kritik bir rolünün olduğunu hatırlatan Rus stratejist, Vatan Partisi’nin Türkiye’nin çıkarı için vatansever bir duruş gösterdiğini vurguladı.

Dugin, Türkiye’ye Rusya’dan mesaj da gönderdi.

HABER: ALİ YAĞIZ BALTACI - KAMERA: BARIŞ YURTERİ

ulusalkanal.com.tr

türkiye rusya Putin ulusal kanal alexandr dugin