Apo’yu sorgulayan komutan Hasan Atilla Uğur Aydın’dan aday adaylığını açıkladı

Abdullah Öcalan’ı sorgulayan komutan ve yargılan hakim Vatan Partisi'nden milletvekili aday adaylığını açıkladı. Emekli Albay Hasan Atilla Uğur Aydın'dan, Eski DGM Başkanı Turgut Okyay da Adana'dan aday oldu

Apo’yu sorgulayan komutan Hasan Atilla Uğur Aydın’dan aday adaylığını açıkladı

Abdullah Öcalan’ı sorgulayan komutan ve yargılan hakimin hayatları bir kez daha kesişti.

Öcalan’ı sorgulayan emekli Albay Hasan Atilla Uğur ve yargılan hakim Turgut Okyay, Vatan Partisi'nden milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Tarım ve Turizm kenti Aydın'a Abdullah Öcalan’ı İmralı'da sorgulayan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur talip oldu.

Atilla Uğur: ben aday adaylığımı Aydın Vilayetinden efeler diyarından Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak sizlerin huzurunda açıklıyorum))))))

Uğur adaylığını açıklarken basın mensuplarına Öcalan’ı sorguladığı görüntülerden bölümler izletti.

1957 Ankara doğumlu olan Uğur, 1971 yılında kuleli askeri lisesine, 1975 yılında Kara Harp Okulu’na girdi ve 30 Ağustos 1979 tarihinde Jandarma Teğmen olarak mezun oldu.

Türk silahlı Kuvvetlerine 38 yıl hizmet veren Uğur, 2005-2007 yılları arasında Çanakkale 116. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı görevine atandı. Ergenekon tertibinden hapis yatan Uğur, 29 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Milletvekili aday adaylığını açıklayan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur, partisinin 26 Nisan’da Kuşadası’nda yapacağı mitinge yurttaşları davet etti.

Ve Turgut Okyay...Türkiye onu 99 yılında Abdullah Öcalan’ı yargılayan mahkemenin başkanı olarak tanıdı. Dönemin Ankara 2 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin başkanı Adana'dan milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Yargıtay Onursal Üyesi Turgut Okyay, 42 yıllık meslek hayatında önemli başarılara imza attı.

Okyay, bir dönem Kaymakam adayı olarak Adana'da çalıştı. Daha sonra Adana, Van Gevaş, Bartın, Ödemiş ve Gaziantep'de ağır ceza hakimliği yaptı.

Ayrıca Okyay'ın yanısıra Adana'da Vatan Partisi'nden toplam 21 aday ön seçimde yarışacak. Adaylar arasında CHP Milletvekili Faruk Looğlu'nun kız kardeşi Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Serap Baltacı da bulunuyor.

HABER-KAMERA: ERDEM ÖZDEMİR

ulusalkanal.com.tr

aydın vatan partisi abdullah öcalan aday adaylığı