Terör örgütü sivillerin Afrin'den çıkışını hendeklerle engelliyor

Türk ordusunun Afrin merkeziyle ilgili izlediği taktik teröristlerin son mevzilerini içten çökertti. Örgüt kentteki psikolojik hakimiyetini kaybetti. Afrin halkı kentten çıkış yapmak için örgütün kurduğu barikatları bir bir aşıyor. Kimisi araçlarıyla kimisi de yürüyerek TSK'nın kurduyğu güvenlikli kordidorlara ulaşıyor. İşte bütün bu anlar İnsansız Hava Araçları tarafından anbean kaydedildi.

Terör örgütü sivillerin Afrin'den çıkışını hendeklerle engelliyor

Suriye krizini fırsata çevirmek istediler, beş yıl boyunca uğraştılar, Amerika'dan aldıkları destekle Afrin merkezde kendilerine sözde bir kale kurdular ancak şimdi oyunun sonuna geldiler.

İşte bu görüntüler örgütün daha Türk ordusu girmeden PKK/PYD'nin Afrin merkezde kontrolü kaybettiğini gösteren en büyük kanıt...

Afrinliler artık terör örgütünün psikolojik ve silahlı baskısına direniyor. Sivil halk kentten çıkış yapmak için terör örgütünün kurduğu barikatları tek tek aşıyor...

Kentten çıkış yapmak isteyen siviller doğu ve batı yönlerinden kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

Emperyalist güçlerin desteği ile bölgede terör koridoru oluşturma hayali kuran örgüt, artık bölgeyi kontrol edemiyor.

Türk ordusunun akıllı kuşatma stratejisi, "siviller katlediliyor" propagandalarını boşa çıkardı. O siviller şimdi teröristlerden kaçıyor, güvenli gördükleri Türk ordusunun olduğu güvenli merkezlere gidiyor.

TSK'dan ağır darbeler yiyen terör örgütü, sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak için her yolu denemişti. Daha önce sivillerin kaçmasını önlemek için köy çıkışına bombalı tuzaklar kuran teröristler İHA'lar tarafından tespit edilmişti. Teröristlerin bombaları yüzünden 3 aylık bir bebek ile 2 çocuk hayatını kaybetmiş, çok sayıda sivil de yaralanmıştı.

İHA'lar benzer görüntüleri bu kez Afrin kent merkezinde kaydetti.

Teröristler Güneydoğu'daki hendek yöntemini bu kez Afrin'de denedi. Amaçları ise sivillerin kentten çıkmasını önlemekti.

Afrin merkezindeki PKK/PYD/YPG'li teröristlerin, kenti terk etmek sivilleri hendekler kazarak engellemeye çalıştığı anlar, İHA tarafından kaydedildi.

Görüntülerde, sivillere ait araç konvoyunun önünü kesen teröristlerin, kaçışları önlemek için iş makinesi ile yolda hendek kazmaya çalışıyor.

Araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturan siviller ise teröristlerin yolu kazmasına engel oluyor. Siviller, eli silahlı teröristlerle tartışırken yaşlı bir kadın da teröristlerin koyduğu taşları kaldırarak yolu açmaya çalışıyor. Bazı siviller de dozerin kepçesine çıkarak teröristlere meydan okuyor.

TSK'ya ait İHA'lar, daha önce PKK/YPG/YPG'li teröristlerin, ilçeden çıkmak isteyen sivillere ateş açtığı anları da kaydetmişti.

ulusal.com.tr

tsk afrin terör örgütü türk ordusu