Anadolu Ajansı'nda bir ayrılık daha

Bir süre önce Genel Yayın Yönetmeni'nin görevden alındığı Anadolu Ajansı'nda bir ayrılık daha yaşandı. Bu kez ajansın tepesindeki isim Kemal Öztürk görevinden ayrıldı.

Anadolu Ajansı'nda bir ayrılık daha

Genel Yayın Yönetmeninden sonra Anadou Ajansı'nın Genel Müdürü Kemal Öztürk de görevinden ayrıldı.

Kararı, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu duyurdu. Öztürk'ün istifasını sunduğu, kurulun da talebi kabul ettiği belirtilen açıklamada, "Sayın Öztürk bugün ilkeleri ve çalışma prensipleri açısından görevinden ayrılmak talebinde bulunmuş, yönetim kurulumuz da bunu saygı ile karşılamıştır. Kurumumuza yaptığı katkılardan dolayı Kemal Öztürk'e teşekkür eder, yeni çalışma yaşamında başarılar dileriz." denildi.

Yönetim Kurulu'nun dün yaptığı toplantıda Öztürk'ten boşalan koltuğa vekaleten Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin getirildi.

Bir süre Bülent Arınç'ın basın danışmanlığını yürüten, daha sonra Anadolu Ajansı'nın başına getirilen Öztürk dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a da danışmanlık yapmıştı. Ankara kulislerinde, Arınç’tan alınıp Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a bağlanan Anadolu Ajansı'nda görev değişikliğine gidileceği konuşuluyordu.

ulusalkanal.com.tr