Barzani'den ABD'ye şükran

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile telefonlar görüştü. Bölgesel yönetimden yapılan açıklamaya göre Biden Barzani'ye, KDP ve KYB'nin terör örgütleri listesinden çıkarılma sürecini anlattı, "Özgür dünyanın umudusunuz" dedi.

Barzani'den ABD'ye şükran

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi aradı, "özgür dünyanın umudusunuz" dedi. Barzani de verdikleri destekten dolayı Amerika'ya teşekkür etti.

İkili arasında geçen telefon görüşmesinin ayrıntıları Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu. Açıklamaya göre; Biden, Barzani'ye KDP ve KYB'nin "üçüncü sınıf terör örgütleri" listesinden çıkarılmasıyla ilgili süreci anlattı.

Biden, ABD Kongresi'nin uzun bir zamandır konuyla ilgili çalıştığını belirterek, "Kürdistan'ın bu iki partisinin adının o listeye dahil edilmesi uygun olmayan ve oldukça yakışıksız bir eylemdi." dedi.

Biden, Ayn el Arab'ta IŞİD ile çatışan Perşmergeyi de övdü. Barzani'ye "Özgür dünyanın umudusunuz" dedi.

Barzani de Biden'a teşekkürlerini iletti. Barzani, "Amerikan halkı ve uluslararası koalisyona teşekkür ediyoruz. Yapılan yardımlar, Kürdistan halkının ve Peşmergenin azmini arttırmıştır. Elde ettiğimiz zaferlerde koalisyon güçlerinin hava saldırılarının katkısı çok büyüktür" dedi.

ulusalkanal.com.tr

barzani joe biden