BAE'de ilk nükleer santral faaliyette

Ortadoğu'da terör finansmanı ve trafiğinde ciddi bir pay sahibi olan Birleşik Arap Emirlikleri, bölge güvenliği için tehdit oluşturacak bir adım attı. Arap dünyasının ilk nükleer enerji santrali Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyete başladı. İlk aşamada 4 reaktörden oluşan santralin sadece 1 reaktörü devreye sokuldu.

BAE'de ilk nükleer santral faaliyette

Petrol zengini Birleşik Arap Emirlikleri, Arap dünyasındaki ilk nükleer enerji santralini faaliyete açtı.

2017'de faaliyete alınması planlanan santralin açılışının ertelenmesine neden olarak Yemen'den gelen roket saldırıları gösterilmişti.

Alternatif enerji kaynaklarına yönelim siyaseti izleyen Birleşik Arap Emirlikleri bu kapsamda nükleer enerjiye yöneldi. Dünyada petrol yatakları zenginliği bakımından yedinci sırada yer alan Birleşik Arap Emirlikleri'nde, Arap dünyasının ilk nükleer santrali olan Barakah Nükleer Enerji Santrali faaliyete başladı.

İlk aşamada 4 reaktörden oluşan santralin sadece 1 reaktörü devreye sokuldu.

BAE Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el-Maktum, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. El Maktum, "BAE’nin Arap dünyasındaki ilk barışçıl nükleer reaktörünün Abu Dabi’deki Baraka istasyonunda başarıyla faaliyete geçtiğini duyuruyoruz." dedi.

Santral 24 milyar Dolara mal olurken, 4 reaktörün tamamının devreye girmesiyle ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 25'ini karşılaması planlanıyor.

ulusal.com.tr

Birleşik Arap Emirlikleri nükleer enerji santrali