Rusya, Suriye Rakka'da IŞİD hedeflerini füzelerle vurdu

Rusya, uzun menzilli füzelerle Suriye'nin Rakka kentinde IŞİD hedeflerini vurdu. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'de terör örgütü IŞİD'in elinde bulunan Rakka kenti çevresindeki hedeflerin kruz füzeleriyle vurulduğu belirtildi. Açıklamada, IŞİD hedeflerinin başarılı bir şekilde imha edildiği vurgulandı.

Rusya, Suriye Rakka'da IŞİD hedeflerini füzelerle vurdu

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'daki üslerinden kalkan Tu-95'lerin İran ve Irak hava sahasını geçtiğini ve Rakka'daki IŞİD hedeflerini X-101 tipi kruz füzeleriyle vurduğunu belirtti.

​"Rus stratejik bombardıman uçakları, IŞİD'in başkenti olarak kabul edilen Rakka yakınlarındaki birkaç terörist kampını ve komuta noktasını imha etti" denilen açıklamada, keşif araçlarının, belirlenen tüm hedeflerin başarıyla vurulduğunu teyit ettiği kaydedildi.

'SU-30 VE SU-35'LER HAVADA KORUMA SAĞLADI'

Operasyon sırasında Hmeymim Üssü'nden havalanan Su-30 ve Su-35 avcı uçakları tarafından koruma sağlandığı belirten Tu-95'lerin, Rakka'daki görevlerin tamamlanması sonrası Rusya'daki üslerine geri döndüğü aktarıldı.

ulusalkanal.com.tr

rusya ışid suriye rakka