Türkmen lider Ali Türkman: Suriye, Türkmenleri koruyor

Suriye ordusu Türkmendağı'nın en stratejik noktası olan Kızıldağ'da kontrolü tamamen sağladı. Kızıldağ, Türkmendağı'nın yollarına ve köylerine tamamen hakim olan bir nokta olması açısında önemli.

Türkmen lider Ali Türkman: Suriye, Türkmenleri koruyor

Suriye ordusu ülkenin kuzeyinde stratejik bir başarıya imza attı. Ordu, Türkmendağı'nın en stratejik tepesi olan Kızıldağ'da kontrolü tamamen sağladı.

4 gündür aralıksız devam eden operasyonlarla Türkmendağı bölgesindeki terör grupları ağır darbe aldı. Ordu birlikleri önce Lazkiye ve İdlib arasındaki Türkmendağı'nda kontrolü sağladı. Ancak bazı bölgelerde şiddetli çatışmalar sürüyordu.

Rus uçaklarının da desteğiyle Suriye ordusu Kızıldağ'a operasyon başlattı. Ve Kızıldağ'ın kontrolü tamamen sağlandı. Kızıldağ, Türkmendağı'nın yollarına ve köylerine tamamen hakim bir tepe olması nedeniyle hayati öneme sahip.

Öte yandan "Türkmendağı'nda siviller katlediyor" propagandasına bir yalanlama da Suriye’de ticaret meslek örgütlerinde yöneticilik yapan Türkmen lider Ali Türkmani'den geldi.

"Suriye vatandaşı" olduklarını vurgulan Türkmani, "Devlet bizi korumak zorunda. Operasyonda terör örgütleri hedef alınıyor. Vurulan hedef Nusra’ya ait. Türkmenlerin büyük çoğunluğu devletin yanında ve devlet onları koruyor" dedi.

Türkmani, Bayır Bucak bölgesindeki terör örgütleri militanlarının yurt dışından geldiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr