Meclis'te haykıracaklar

"Bekle Ankara biz geliyoruz. " Diyarakır'da PKK'ya karşı direnen anneler yarın bu sloganla Meclis'in kapısına dayanacak. Yaş ayrımı kabul etmeksizin bütün çocukları geri isteyen anneler, destek içinde milletvekilleriyle görüşme yapacak.

Meclis'te haykıracaklar

Cesaretleriyle tüm Türkiye'ye örnek olan anneler, eylemlerini ileri bir boyuta taşıdı ve Meclis'e gitme kararı aldı.

35 gündür PKK'ya karşı eylem yapan anneler, yaş ayrımı olmaksızın kaçırılan, dağa çıkarılan bütün çocukların bırakılması için seslerini bu kez Meclis'ten duyuracak.

Teröre çocuklarını kurban etmek istemeyen aileler, yarın Diyarbakır'dan hareket edecek. Ankara'ya vardıklarında da ilk adres Meclis olacak.

Anneleri Ankara'da büyük bir kitle karşılayacak. Daha önce çadırda anneleri ziyaret eden İşçi Partisi, Öncü Kadın, CKD, TGB, hukukçular, vekiller ve daha birçok kurum anneleri Ankara'da kucaklayacak.

Başbakan Erdoğan, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile görüşme yapmayı planlayan aileler, Meclis'teki vekillerden destek isteyecek.

Dağkapı Meydanı'ndaki direniş çadırı ise olduğu yerde kalacak. Sembolik olarak da bir aile çadırda nöbet tutmaya devam edecek. Çünkü onlar için bu çadır çok önemli. Zira PKK'ya karşı direniş ilk olarak bu çadırda başladı.

ulusalkanal.com.tr

meclis pkk tbmm