Avrupa Birliği - Çin Zirve Toplantısı tamamlandı

Çin-Avrupa Birliği Zirvezi Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlendi. Zirvenin ardından Çin Başbakanı Li Keçiyang ile AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junckerortak basın toplantısı düzenledi.

Avrupa Birliği - Çin Zirve Toplantısı tamamlandı

Avrupa Birliği - Çin Zirve Toplantısı tamamlandı. Brüksel'de düzenlenen zirveye Çin Başbakanı Li Keçiyang ile Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker (Jan Klod Yunker), Birlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini katıldı.

Zirvenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Donald Tusk zirvede, ticaret, ekonomi, teknoloji ve uluslararası ilişkiler alanındaki konulara odaklandıklarını belirtti.

Çin ile sanayi desteklemeleri konusuna çalışmaları yoğunlaştıracaklarını dile getiren, "Kurallara dayalı küresel ticaret sistemini korumalıyız" ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Juncker de AB ve Çin ortaklığının bugün her zamankinden daha önemli bir konu olduğuna işaret etti.

Çin Başbakanı Li Kıçiang ise Çin'in sanayi desteklemeleri konusunda Dünya Ticaret Örgütü kurallarına uyduğunu belirterek, "Çin, DTÖ reformu konusunda üye ülkeler ve AB ile çalışmaya hazırdır" dedi.

Liderler zirvenin ardından yapılan ortak açıklamada, Avrupa Birliği ve Çin'in birlikte çalışmakta kararlı olduğu vurgulandı.

ulusal.com.tr

çin avrupa birliği