Erdoğan'dan hükümete ince mesajlar!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Latin Amerika yolunda MİT Müstaşarı Hakan Fidan'ın adaylığı ile ilgili hükümete göndermeler yaptı. Fidan için "MİT'in başına sır küpüm olarak görebileceğim birini getirmiştim" diyen Erdoğan "ona belki vaatlerde bulunulmuş olabilir. Maalesef böyle bir adım attılar" ifadelerini kullandı. Erdoğan 7 Haziran'daki genel seçimler ile ilgili de "Başkanlık sisteminin oylanacağını" belirtti.

Erdoğan'dan hükümete ince mesajlar!

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifası Ak Saray ile hükümet arasındaki gerilimi iyice tırmandırdı. Fidan'ın istifasıyla ilgili "olumsuz" değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Latin Amerika ziyareti sırasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan ince mesajlarını konuşmasının satır aralarında vurguladı.

"Ben oraya son derece güvenilir, hatta sır küpüm olarak görebileceğim birini getirmiştim. Bu makama gelmiş bir kardeşimizin milletvekili adayı olmak, onun ötesinde bazı görevleri kafasında planlamak gibi bir durumu olabilir. Ya da ona belki bu tür bazı vaatlerde bulunulmuş olabilir, orasını bilemem. Ama ben kendisine açık ve net olarak "Ayrılmanı doğru bulmuyorum" dedim. Maalesef böyle bir adım atmayı uygun buldular"

Erdoğan, Fidan'ın yerine gelecek isimle ilgili, "Yerine kim gelecek hükümet teklifi yapar. Biz de ona göre onar ya da onamayız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, MİT'in özellikle Paralel yapı ile mücadelede önemli olduğunu belirtti, "tek kişi de kalsam mücadele edeceğizm" dedi.

"Buna ne kadar önem verdiğimi ifade etmek için, "Tek de kalsam bu mücadeleyi sürdüreceğim" diyorum. Bugün PKK terör örgütü bile uluslararası camiada bunların Türkiye’ye verdiği zararı vermemiştir."

İç güvenlik paketiyle ilgili PKK, F tipi örgüt, CHP ve MHP'nin aynı dili konuştuğunu belirten Erdoğan, "İç güvenliğin olmadığı ortamları seviyorlar. İç Güvenlik Paketi çıkmazsa bu seçimleri bundan öncekiler gibi silahların gölgesinde yaparız; özellikle Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde." dedi.

Erdoğan, Hazirandaki genel seçimler ile ilgili de değerlendirmeler yaptı. "Haziran'daki seçimler başkanlık sistemininin oylanacağı seçim olacak" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

hakan fidan chp recep tayyip erdoğan