İlk milli fırkateynin yapımına başlandı

Türkiye'nin ilk milli fırkateyninin yapımı, düzenlenecek törenle başlıyor. Uzun menzili ve yerli mühimmatıyla dikkat çeken gemiye "İstanbul" ismi verildi. "İstanbul"un ilk kaynağıysa Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu tarafından yapılacak

İlk milli fırkateynin yapımına başlandı

İlk milli fırkateyn "İstanbul" geliyor.

İ sınıfı fırkateynin ilk kaynağını ise Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu yapacak.

Milli gemi inşasına ada sınıfı korvetlerle başlayan Türkiye bu başarısını fırkateynde de gösterecek. Milli imkanlarla yapılan ada sınıfı 4 korvetin ardından 5'inci gemi olarak fırkateyn sınıfı gemi yapılmasına karar verildi.

Türkiye'nin ilk milli fırkateyninin adı "İstanbul" olacak. "İstanbul" yerli mühimmatıyla da dikkat çekiyor.

Su üstü hedeflerine karşı güdümlü mermi sayısı ada sınıfı korvetlerde 8 iken İ sınıfı fırkateynlerde bu sayı 16'ya yükseltilecek.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, İ sınıfı fırkateynin tasarımını, ada sınıfı korvet dizaynını esas alarak yaklaşık 2 yılda tamamladı.

İ sınıfı fırkateynlerin boyu ve menzini ada sınıfı korvetletlerden daha uzun olacak. İstanbul'dan Somali veya Yemen'e yakıt ikmali yapmadan ulaşabilecek.

ulusalkanal.com.tr

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu İstanbul Fırkateyni İstanbul Tersanesi Komutanlığı