"İstenmeyen adam"ın yeni ataması yapıldı

Yeni Büyükelçiler kararnamesi ile 12 büyükelçinin ataması yapıldı. Eski MGK Genel Sekreteri Serdar Kılıç, Tokyo'dan Washington'a; MİT Müsteşar Yardımcısı Abdurrahman Bilgiç ise Londra'ya atandı. Dikkat çeken isimlerden biri de Mısır'da istenmeyen adam ilan edilen Hüseyin Avni Botsalı UNESCO Temsilciliği'ne atandı.

"İstenmeyen adam"ın yeni ataması yapıldı

Yeni büyükelçiler kararnamesiyle 12 diplomatın ataması yapıldı. Atama bilgisini Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu telefonla bildirdi.

Eski MGK Genel Sekreteri ve Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç, Washington'a atandı. MİT Müsteşar Yardımcısı Abdurrahman Bilgiç ise Londra Büyükelçisi oldu.

Atamalarda dikkat çeken bir isim de Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı. AKP'nin Mısır'daki terör faaliyetlerine verdiği destek nedeniyle "istenmeyen adam" ilan edilen Botsalı, UNESCO Daimi Temsilciliği görevine getirildi.

Büyükelçi Ahmet Bülent Meriç ise Tokyo'ya atandı.

Davutoğlu'nun özel müşaviri ve Prag Büyükelçisi Cihad Erginay ise Bosna Hersek'te görevlendirildi. Erginay; Mavi Marmara saldırısı, Ermenistan ile protokollerin imzalanması gibi önemli süreçlerde Davutoğlu'nun yanındaydı.

Mehmet Tuğrul Gücük, İsviçre; Hakkı Akil ise Fransa'nın yeni büyükelçileri oldu.

Atamalar için ülkelerin onayı beklenecek. Ardından kararname çıkarılacak.

ulusalkanal.com.tr