Doğu Perinçek: Ahmet Maytik Libya'daki yeni hükümete başkanlık edecek en kuvvetli aday

Libya Başbakanı Serrac'ın görevini bırakacağını açıklaması sonrası "Başbakan kim olacak" sorusu merak konusu oldu. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Serrac sonrası hükümetin başına gelecek muhtemel ismi açıkladı. Çıkış Yolu'nda konuşan Perinçek, "Ahmet Muaytik Libya'da yeni hükümete başkanlık edecek en kuvvetli aday" dedi. Muaytik, Avrasyacı yaklaşımı ile biliniyor...

Doğu Perinçek: Ahmet Maytik Libya'daki yeni hükümete başkanlık edecek en kuvvetli aday

Doğu Akdeniz'de kilit bölgelerden biri olan Libya'da Başbakan Serrac görevinden ayrılacak.

Serrac'ın açıklamaları sonrası, Atlantikçi cephe ellerini ovuşturdu. Kafalarda soru işaretleri oluştu. Başbakanlık koltuğuna kimin oturacağı merak konusu oldu.

Tartışmalara ilişkin çarpıcı açıklama Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'ten geldi. Perinçek, Libya Başbakanlığı için en kuvvetli ismi ilk kez Ulusal Kanal ekranlarında açıkladı..

Ahmet Muaytik, Batı Asya'ya yakın kimliği ile biliniyor. Libya'nın bütünlüğünü sağlayacak, Türkiye'nin ve Rusya'nıın bölgesel çıkarları açısından stratejik ortaklığı koruyacak en uygun aday olarak da ön plana çıkıyor.

Libya Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten Muaytik, daha önce yaptığı açıklamalarla Türkiye ile stratejik ortaklık konusunda önemli vurgular yapmıştı.

Muaytik "Türkiye stratejik ortaktır, alanda da bizim ortağımızdır ve öyle olmaya devam edecektir. Hatta kuruluş, kalkınma ve devlet kurumlarında devam edecektir." ifadelerini kullanmıştı.

Muaytik sadece Türkiye'ye değil, Moskova'ya da stratejik ortaklık mesajları verdi. Daha önce yaptığı Rus yetkililere yaptığı açıklamalarda "Rusya da etkin bir ortak olabilir, Libya'nın istikrarı için bizimle birlikte olabilirler." ifadelerini kullandı.

Libya'nın muhtemel Başbakanı olarak görülen Muaytik'in son dönemdeki temasları da oldukça dikkat çekici. Libya'da kritik olarak görülen son 3 aylık dönemde Muaytik, Türkiye ve Rusya'da kritik temaslarda bulundu.

Muaytik'in seçimlerdeki rakibi ise Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa. Başağa, Muaytik'in aksine Atlantikçi tavırları ile öne çıkıyor.

Başağa, ABD'nin Libya'da askeri üs kurmak istemesi durumunda buna engel olmayacaklarını söylemiş, üssün Libya’da istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacağını belirtmişti.

ABD'li yayın organlarına verdiği demeçlerde de Rusya'yı hedef almıştı. Muaytik'in aksine Türkiye ve Rusya'ya mesafeli olan Başağa'ın son 3 aylık temaslarının merkezinde de ABD bulunuyor.

ulusal.com.tr

libya vatan partisi Doğu Perinçek