İSDEMİR'de çelik işçisi intihar etti

Sendikalı olsun olmasın, birçoğu müdüründen, amirinden baskı görüyor... Çoğu maaş dahi alamıyor... İşten atılmamak için buna ses de çıkaramayan emekçinin psikolojisi her gün biraz daha kötüye gidiyor. Denizlide aylarca maaş alamayan TOKİ işçileri çatıya çıktı. Onlar ikna oldu, aşağıya indirildi ama İskenderun İSDEMİR'de çalışan Ömer Ergin onlar kadar şanslı değildi. Site lojmanının çatısından atlayarak canına kıyan Ergin'in babası evladının, İSDEMİR'de yaşanan işçi kıyımı ve baskılar yüzünden intihar ettiğini düşünüyor.

İSDEMİR'de çelik işçisi intihar etti

Hatay'da İSDEMİR Fabrika'sında çalışan işçi Ömer Ergin intihar etti.

33 yaşındaki Ömer Ergin 4 yıldır İskenderun ilçesindeki İSDEMİR fabrikasında çalışıyordu. Son dönemde fabrikada çeşitli bahanelerle 800'e yakın emekçi işten çıkarıldı.

İşten çıkarılanlar arasında Ömer yoktu ama bu olaylardan fazlasıyla etkilenmişti. Çelik-İş Sendikası üyesiyken baskılardan yıldı ve önce Türk Metal Sendikası’na geçti. Daha sonra eski sendikasındaki arkadaşlarının ısrarıyla tekrar Çelik-İş Sendikası’na döndü.

Baba Hüseyin Ergin, Ömer'in vardiya amiri H.D'nin de sürekli baskısından yakındığını söyledi.

Ömer'in ailesi evlatlarının işten atılma korkusu nedeniyle intihar ettiğini düşünüyor.

İntihar eden Ömer Ergin, AKP’nin Hatay Milletvekili Sadullah Ergin’in yeğeni olduğu öğrenildi.

Denizli'de ise TOKİ inşatında çalışan işçiler 8 aydır maaş alamadığı gerekçesiyle çatıya çıktı.

Öğrenci yurt inşaatında çalışan işçilerden 6'sı 3 saat sonra ikna edildi. İşçileri çalıştıran taşeron Orhan Ötgün'ün çok sayıda işçinin maaşını ödemeden ortadan kaybolduğu öğrenildi.

intihar etti İSDEMİR