FETÖ'nün kripto unsurları arasında olduğu belirlendi

FETÖ üyesi olmak suçuyla tutuklanan Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri’nin emir subayı Binbaşı Fevzi Öztürk’ün örgütün kripto unsurları arasında olduğu belirlendi. Askerlik hayatında en kritik noktalarda görev yapan Öztürk’ün imamlarla irtibatı zayıf ancak aidiyeti yüksek ekipten olduğu kaydedildi.

FETÖ'nün kripto unsurları arasında olduğu belirlendi

Türk Ordusundaki kripto FETÖ mensupları derin çalışmalar sonuncunda deşifre ediliyor. Son deşifre İzmir’de yapıldı. Titiz çalışmaların sonucunda NATO’ya bağlı olmayan ordu olan Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri’nin Emir Subayı Binbaşı Fevzi Öztürk tutuklandı.

Emir Subayı Öztürk ile ilgili Hürriyet Gazetesi, yeni bilgileri paylaştı. Kripto FETÖ mensubu suçlamasıyla tutuklanan Binbaşı Fevzi Öztürk, meslek hayatı boyunca en kritik yerlerde görev yaptı. 2011’de istihbarat sınıfına geçti. Hemen Genelkurmay 1. İstihbarat Analiz Daire Başkanlığı proje subaylığı görevine atandı. 2013’te Genelkurmay İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Daire Başkanlığı Araştırma subayıydı. 2015’te ise 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz’ın emir subayı oldu. Daha sonra da Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri’nin emrine atandı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Can Tunay’ın yürüttüğü soruşturma için Terörle Mücadele Şubesi’nde özel bir ekip kuruldu. Binbaşı Fevzi Öztürk’ün FETÖ bağıntısı 1 yıl boyunca titizlikle araştırıldı.

Ankesörlü haberleşme ağını analiz eden birim, FETÖ unsuru bir TSK mensubunun örgüt imamı tarafından az aranmasının yüksek aidiyetini ortaya koyduğunu saptadı. İşte Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri’nin emir subayı Binbaşı Fevzi Öztürk’te o kategorideydi.

Binbaşı Fezvi Öztürk, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı 2016 yılına kadar FETÖ’nün mahrem imamı L.Ç. ile ankesörlü telefon market, büfe gibi noktalardan ardışık arama sistemi ile haberleşiyordu.

Nöbetçi sulh ceza hâkimliğine çıkarılan Binbaşı Fevzi Öztürk, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ulusal.com.tr

fetö Fevzi Öztürk