Dış basın Şanlıurfa'daki patlamayı böyle duyurdu

Suruç patlaması uluslararası medyanın da gündemindeydi. İngiliz Financial Times gazetesi konuyla ilgili haberinde, adeta patlamanın amacını ortaya koyan ifadelere yer verdi. Haberde, "Türkiye'de hükümet Kürtlerle barış sürecini yeniden rayına oturtmak zorunda. Aksi takdirde Suriye'deki krizin yayılması karşısında bir şey yapamayacak" vurgusu yapıldı.

Dış basın Şanlıurfa'daki patlamayı böyle duyurdu

Suruç'taki patlama dış basında geniş yer buldu. Patlamayla ilgili en dikkat çeken ifadeleri de İngiliz Financial Times gazetesi kullandı.

Gazete Uluslararası Kriz Grubu'nun Türkiye uzmanı Nigar Göksel'in görüşlerine yer verdiği haberde, "Ankara, IŞİD'e karşı tedbiri elden bırakamaz. Aksi takdirde bu bir Türk sorununa dönüşebilir" ifadeleri yer aldı. Haberde patlamadan sonra; "Türkiye'de hükümet Kürtlerle barış sürecini yeniden rayına oturtmak zorunda. Aksi takdirde Suriye'deki krizin yayılması karşısında birşey yapamayacak" tespiti yapıldı.

Economist dergisi de haberinde "Bu saldırı Türkiye'deki Kürtlerin, Suriye'deki kardeşlerine verdiği desteğini savaşın Türkiye'ye sıçramasına neden olabileceğine ilişkin bir uyarı olarak görülecek" yorumunu yaptı.

Independent Gazetesi de "Diğer saldırılar rastgele düzenlenmişti. Bu saldırı ile ilgili olarak bizi en çok kaygılandıran patlamanın boyutu. Bu bize ortada çok ileri düzeyde bir saldırı olduğunu gösteriyor" ifadeleri kullanıldı.

Times dergisi de , "Cihatçılar, Suriye'deki yenilgilerinin intikamı için Türkiye'yi hedef alıyor" vurgusuyla çıktı.

New York Times, "Eğer saldırının arkasında IŞİD'in olduğu doğrulanırsa; bu, örgütün Türkiye’de sivilleri topluca katlettiği ilk eylem ve Suriye’deki iç savaşın yol açtığı ölümcül şiddetin en vahim yayılması olacak" görüşüne yer verdi.

ulusalkanal.com.tr

sanliurfada patlama dış basın