Banvit seriyi eşitledi

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında Banvit, Galatasaray Liv Hospital'ı 69-67 mağlup etti ve seriyi 1-1'e getirdi.

Banvit seriyi eşitledi

Banvit, Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında, Galatasaray'ı 69-67 yenerek seride 1-1'lik eşitliği yakaladı.

Maça etkili başlayan ekip ev sahibi Banvit olsa da ilk sayı Galatasaray adına Furkan'dan geldi. Eşit mücadele ile geçen dakikalar sonrasında 6'ncı dakikayı 11-2 Banvit önde geçti. Galatasaray Arroyo ve Ersin Dağlı ile farkı kapattı. Arroyo'nun son saniye sayısıyla Galatasaray ilk periyodu 13-17 önde kapadı.

İkinci periyoda önde giren sarı kırmızılılar, Markoishvili'nin sayısı ile skoru 13-19'a getirdi. Farkı kapatma çabalarına girişen Banvit skoru 32-31'e getirerek öne geçti. Ev sahibi takım ilk devreyi 34-31 önde kapadı.

Çekişmeli başlayan ikinci yarıda üstünlük sürekli el değiştirdi. Sakatlığı nedeniyle oyundan alınan Davis ile Banvit'in hücum gücü düştü. Ancak ev sahibi takım mücadeleyi bırakmadı. Üçüncü çeyreğin son saniyesinde Markoviç'in bulduğu sayı ile 55-50 Banvit üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın son çeyreğine Galatasaray Sinan Güler'in turnikesiyle başladı. Aminu'nun serbest atışları ile skordaki farkı korumaya çalışan ev sahibi ekip, rakip takımdan Arroyo ve Hairston'un atışlarını engelleyemeyince skordaki fark 3'e kadar düştü. Rowland'ın üç sayılık atışı Banvit'i 61-56 yeniden öne geçirdi.

Karşılaşmanın son dakikasına 67-62 üstünlükle giren Banvit, Arroyo ve Markoishvili'nin sayılarına engel olamadı. Maçın bitimine 9 saniye kala skor Banvit lehine 69-67'ye geldi. Karşılaşma bu skorla ve Banvit'in üstünlüğü ile tamamlanınca play off yarı final mücadelesinde seri 1-1'e gelmiş oldu.