Muhalifler 10 maddelik plan üzerinde anlaştı!

Moskova'da başlayan Suriye görüşmelerinde bugün, muhalfiler Suriye hükümeti heyeti ile bir araya geldi. Muhalifler 10 maddeden oluşan bir çözüm planı üzerinde uzlaştı ve planı Şam heyetine iletti.

Muhalifler 10 maddelik plan üzerinde anlaştı!

Suriye krizine çözüm bulmak için Moskova'da başlayan Suriye müzakelerinin üçüncü gününde muhalifler Suriye Hükümeti heyeti ile bir araya geldi.

Muhalifler 10 maddelik bir çözüm planı üzerinde anlaştı. Planın ayrıntılarını Suriye Vatan Partisi lideri Mecid Niyazi açıkladı. Plana göre, siyasi mahkumlar serbest bırakılacak, Suriye'nin istisnasız olarak tüm bölgelerine gıda yardımı yapılacak ve planın uygulanmasının denetlenmesi için ortak bir insan hakları komisyonu kurulacak.

Muhalifler 10 maddelik çözüm planlarını Şam heyetine iletti. Mecid Niyazi, "Henüz bir cevap gelmedi. Kararlarının, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile konuştuktan sonra vereceklerini tahmin ediyoruz" dedi.

Müzakelerle ilgili konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'deki durumun normale dönmesinin uzun ve zor bir süreç olacağını belirtti. Taraflara uzlaşma çağrısı yapan Lavrov, Suriye sorununa, Cenevre anlaşmasına da zarar verecek bir dış müdahalenin yapılmasının kabul edilmez olduğunu vurguladı.

ulusalkanal.com.tr