PKK'lı belediyelere CHP sahip çıktı

HDP'nin 7 Haziran'da seçim barajını aşmasıyla Çanakkale'de "Şükür pilavı" dağıtan CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, PKK’lı belediyelere kayyum atanmasına tepki gösterdi. Kayyum atanan belediyelerde seçim yapılmasını isteyen Gökhan, yeni yönetimleri muhatap almayacaklarını söyledi.

PKK'lı belediyelere CHP sahip çıktı

Kayyum atamaları sonrası PKK'lı belediyelere sahip çıkan CHP'li milletvekillerinin ardından terör örgütüne bir destek de CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'dan geldi.

Çanakkale Olay Gazetesi'ne konuşan Gökhan, kayyum atamalarına tepki gösterdi, yeni yöneticileri muhatap almayacaklarını söyledi.

Kayyumların demokrasileri temsil etmediğini savunan Gökhan, "Eğer bir sıkıntı varsa, seçim yapılır, kim seçilirse halkı o temsil eder" dedi. CHP’li Belediye başkanının atamalardan sonra seçim isteyen ABD Ankara Büyükelçiliği'yle aynı talepte bulunması dikkat çekti.

CHP’li Gökhan "Biz kayyumlarla kardeş falan olmayız. Çanakkale halkı Sur halkı ile kardeştir" değerlendirmesi yaptı. 7 Haziran Genel Seçimlerinde HDP'nin seçim barajını aşmasıyla Çanakkale'de "Şükür pilavı" dağıtan Gökhan, HDP'li Sur Belediyesini Çanakkale ile "Kardeş belediye" ilan etmişti.

ulusalkanal.com.tr