2,5 ton sahte içki ele geçirildi

İstanbul'da, onlarca kişinin ölümüne neden olan sahte alkol kaçakçıları yakalandı. Jandarmanın düzenlediği operasyonda piyasaya sürülmeyi bekleyen 2 buçuk ton sahte içki ele geçirildi. İzmir'de de sahte içki satışı yapan bir kokoreç dükkânına operasyon yapıldı.

2,5 ton sahte içki ele geçirildi

Sahte alkol başta İstanbul ve İzmir olmak üzere toplam 8 ilde onlarca can aldı. Ölümler kaçakçıları durdurmadı. Tam 2 buçuk ton sahte alkol piyasaya sürülecekti. Ancak ekipler zanlıları kıskıvrak yakalandı.

İstanbul'da jandrama bir ihbar üzerine harekete geçti. Ekipler, O.K. adlı bir kişinin piyasaya sahte içki süreceği bilgisini aldı.

Baskın Arnavutköy'de içki sevkiyatı yapılan depoya düzenlendi. Operasyonda, ölüm yoluculuğuna çıkacak hali hazırda sevkiyatı bekleyen 2 buçuk ton sahte içki ele geçirildi. Sahte bandrol ile ambalajlanmış alkoller "Bandrollü Ürün İzleme Cihazı" ile bulundu.

Jandarma ekipleri vatandaşları uyardı. Satın alınan alkol şişelerinin üzerinde bulunan akıllı bandrollerin detaylı bir şekilde incelemesi gerekiyor...

İzmir polisi sahte içki satışı operasyonlarına devam ediyor. İzmir'in Bornova ilçesinde bir kokoreç dükkânına sahte içki operasyonu yapıldı.

Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir kokoreç dükkânında sahte içki satıldığı ihbarı aldı.

Bilgi üzerine ilgili dükkâna ve işletme sahibinin diğer adreslerine yapılan operasyonda sahte içki sattığı tespit edildi.

Yapılan aramalar sonucu yaklaşık 230 litre etil alkol ile 20 litre sahte içki, çok sayıda içki şişesi, alkol yapım kiti, etiket, alkol aroması ve anason yağı ile içki yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Operasyon sonunda sahte içki sattığı iddia edilen iş yeri sahibi gözaltına alındı. Öte yandan İzmir’deki metil alkol zehirlenmesinden ölenlerin sayısı 28’e yükseldi.

istanbul sahte içki arnavutköy istanbul il jandarma komutanlığı