Erdoğan: “Bu daha başlangıç“

Başbakan Erdoğan Diyarbakır Bismil ilçesinde konuştu, açılım sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi. "Diyarbakır bölgenin kutup yıldızlarından biri" diyen Erdoğan, açılım sürecinde bugüne kadar yapılanların sadece başlangıç olduğunu söyledi.

Erdoğan: “Bu daha başlangıç“

Başbakan Diyarbakır'daki açılım turu kapsamında gittiği Bismil ilçesinde konuştu. Erdoğan Diyarbakır için "Bölgenin kutup yıldızı" ifadesini kullandı. Başbakan "Diyarbakır bölgenin İslam coğrafyasının kutup yıldızlarından biri" dedi.

Erdoğan, "Bu sadece bir başlangıç. Çözüm süreci bir yıl içinde bizi bu kadar değiştirdiyse birkaç yıl içinde olacakları varın siz de hayal edin." diye konuştu.

Açılım sürecine ilişkin mesajlar veren Başbakan Erdoğan, "Bu süreç inşallah bir kar topu şeklinde ilerleyecek." ifadesini kullandı.

Erdoğan açılım sürecinin Diyarbakır ve bölge ülkelerine etkileri olacağını da belirtti. Başbakan; "Çözüm süreci Diyarbakır’ı köklü bir şekilde değiştiriyor. Diyarbakır değiştikçe Irak değişecek, Suriye değişecek. Sizlerden rica ediyorum ne olur bu çözüm sürecine sımsıkı sahip çıkın." dedi.

ulusalkanal.com.tr

diyarbakır erdoğan barzani açılım İslam kutup yıldızı