Erdoğan'ın 'At izi it izine karıştı' sözlerinin perde arkası

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın FETÖ soruşturmaları için söylediği "At izi it izine karıştı" sözlerinin tartışması sürüyor. Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre bu açıklamaların nedeni soruşturmaların çok sayıda üst düzey AKP'liler ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlarına kadar uzanması ve FETÖ'cülerin soruşturmaları yanlış yönlendirmesi.

Erdoğan'ın 'At izi it izine karıştı' sözlerinin perde arkası

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın FETÖ soruşturmalarına ilişkin "At izi it izine karıştı" sözlerinin nedenleri tartışılıyor.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, Erdoğan bu sözleri iki nedenle söyledi.

Habere göre, soruşturmalar AKP'li üst düzey yetkililere ve milletvekillerine kadar uzandı. Erdoğan da darbe girişiminin siyasi ayağına yönelik büyük bir operasyonun parti içinde yaratacağı depremden çekiniyor. Derinleşen soruşturmaların bazıları Erdoğan'ın danışmanlarına kadar uzanıyor. Haberde, bu soruşturmaların hükümet içinden engellendiğini yazıldı.

Haberde Erdoğan'ın bir çekincesine daha yer veriliyor. Buna göre, olası bir tasfiye operasyonunda FETÖ'nün AKP içindeki vekilleri istifa kozunu oynayabilir. Güvenilir kaynaklara dayandırılan bilgilere göre, tespit edilen 40'dan fazla, bazı kaynaklara göre ise 100'e yakın milletvekili istifa edebilir. Bu da iktidar partisine Meclis'teki koltuk çoğunluğu kaybettirebilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin arkasında yatan ikinci neden de FETÖ'cülerin soruşturmaları yanlış yönlendirmesi. Yargı ve emniyet içinde bulunan kripto FETÖ'cüler, darbe girişimini soruşturmalarını genişleterek sulandırmaya çalışıyor.

FETÖ soruşturmalarını yürüten önemli isimlerin Aydınlık'a verdiği bilgiye göre, tutuklanan ve gözaltına alınan bazı isimler "Yönlendirme itirafçısı" oluyor. Savcılıktaki sorgusunda Cemaat mensubu olduğunu kabul eden bu kişiler FETÖ'cü olmayan çok sayıda ismi savcılığa veriyor. Bu kişiler özellikle kamuoyunda tepki yaratacak isimler arasından seçiliyor.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan